Politika

Boris Đurašić (SCG): O novim radnim mjestima više niko i ne govori

Kroz istoriju je dokazano da pad diktatorskog režima direktno utiče na rast BDP-a, taj slučaj ćemo uskoro vjerovatno vidjeti i kod nas. Na papiru će prividno BDP biti veći i dati nam mogućnost da podižemo nove kredite, ali to nije i ne treba da bude razlog za neodgovorno zaduživanje i ekonomsku politiku koja je bazirana na populizmu, pa i lažnim obećanjima.

g. Đurašić
Foto: Instagram

Vladi je potreban ekonomski plan po kome će stvarati mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta i to na način što će otvoriti nove fabrike, pospješiti proizvodnju i raditi na modernizaciji industrije.

Po istraživanju Svjetske banke države koje imaju odnos dug-BDP preko 77 procenata za duži vremenski period doživljavaju stagnaciju u ekonomiji, a to se jasno vidi na primjeru Grčke, Italije i Portugala. To je stvar koju, bez dileme, ne smijemo sebi da dozvolimo.

U slučaju da Crna Gora nastavi da se zadužuje, pitanje je vremena kada će doći u situaciju da ne može platiti ratu za kredit, što bi nas direknto vodilo do ekonomskog kraha države

Slobodna Crna Gora se zalaže za ekonomsku odgovornost, otvaranje fabrika i novih radnih mijesta, manje zaduživanje, a veću proizvodnju. Premda o novim radnim mjestima više niko i ne govori, mi moramo podsjetiti: Bez novih radnih mjesta, nema ni budućnosti naše zemlje.

Račinica je jasna: Zaposlen čovjek = Srećan čovjek!

Slobodna Crna Gora

Boris Djurašić

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad