Društvo

Đukanovićeva skoro milion i po evra vrijedna kolekcija satova još uvijek misterija

Foto: Radio Slobodna Evropa

Godinama unazad NVO i mediji su pisali o milionski vrijednim satovima koje posjeduje bivši predsjednik Crne Gore i nekadašnji lider DPS-a Milo Đukanović. Međutim, još uvijek nemamo odgovor na pitanje otkud Đukanoviću, koji je mjesečno zarađivao nešto preko 2.000 evra, ovako vrijedna kolekcija satova, jer Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) nije dala tražene odgovore.

Riječ je o aferi satovi, o kojoj su mediji više puta pisali.

Prvo je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević objavio fotografije Đukanovića sa satovima koji, prema njegovim riječima, vrijede oko 1,3 miliona evra.

Nedugo zatim, kolekcija satova Đukanovića ponovo se našla u fokusu pošto je o njoj Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) morala ponovo da odlučuje na osnovu inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Epilog ni danas nije poznat.

Za sada je dokazano da posjeduje tri vroglavo skupa sata, koja zajedno vrijede 1.376.364 evra.

Prvi među njima je Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vrijedan 1.150.659 evra. Kućište ovog sata od 18-karatnog zlata, prečnika 42,8 mm i visine 16,25 mm, ima zlatni brojčanik, kao i anti-reflektujuće staklo od safira sa prednje i zadnje strane. Budući da su jako složenog dizajna i da svaki sadrži ukupno 686 pokretljivih komponenti, godišnje se proizvede samo od tri do pet primjeraka satova ove serije, piše Luks Lajf (Lux Life).

Posjeduje i Breguet Tourbillon Perpetual Calendar čija cijena iznosi 158.371 evra. Kućište sata čini 18-karatno ružičasto zlato, a brojčanik mu je izrađen od 18-karatnog zlata. Vodootporan je i na sebi ima 21 dragulj.

Posljednji iz kolekcije, za koji se tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, je Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon 18k koji košta 67.334 evra. Cio je od bijelog 18-karatnog zlata, ručno je oslikan i takođe vodootporan, pisala je srpskacafe.com.

Zanimljivo, satovi nisu prijavljeni u imovinskom kartonu Đukanovića. U istom imovinskom kartonu, Đukanović nije dozvolio nadležnim organima uvid u bankarske račune.

Prijavio je da ima platu od 2.400 evra, te ostaje nepoznanica kako je priuštio ove skupocjene satove, o kojima mediji godinama pišu.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) treba da odlučuje po inicijativi Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) protiv predsjednika Mila Đukanovića, zbog neprijavljivanja milionski vrijedne kolekcije satova. Izvještaj ASK-a je na čekanju…

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad