Društvo

Đukanović: Učinićemo sve da struja ne poskupi

Foto: Borba

Elektroprivreda Crne Gore će učiniti sve da naredne godine ne bude poskupljenja struje, kazao je u emisiji „Okvir“ na TVCG predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

“Osim Elektroprivrede trebamo i ostale subjekte koji postoje u energetskom sektoru ubijediti onda tražiti od njih i da se oni uključe u tu aktivnost prioritetnu da se ne povećava cijene električne nergije građanima ali da cjelokupni teret ne padne na Elektroprivredu”, kazao je Đukanović.

Istakao je da misli da imamo dovoljno prostora da se to riješi na način da svi građani budu zadovoljni.

“Prije svega da se očuva stabilnost Cedisa za koji kažemo da nikad bolje nije radio a gledajući papirološki to rezultati ne pokazuju. Imamo sve elemente da se cijene električne energije ne poveća, Elektroprivreda će uraditi sve što je od nje ali očekujemo od ostalih subjekata da svi preuzmu pomalo odgovornosti i tereta na svoj računa ali da im se poslovanje ne ugrozi”, kazao je Đukanović.

Istakao je da će odluka ići u interesu građana.

“Mislim da građani nema razloga da brinu. Imamo neke zakonske probleme, imamo neke okvire koji nijesu dobri ali mislim da ćemo ih prilagoditi”, objasnio je Đukanović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad