Društvo

Đukanović: Poslovni rezultat EPCG u 2023. je najbolji ikada

Foto: Borba

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) godinu za nama završila je sa najboljim poslovnim rezultatom ikada, a dobit kompanije će biti od 70 do 80 miliona evra, kazao je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Đukanović je na konferenciji za medije saopštio i da je proizvodnja prošle godine bila na rekordnom nivou i da je za 15 odsto veća od planirane.

„Naše akumulacije na 31.12. 2023. su u plusu za 80.000 MW sati. Kada bi to preveli u novac to bi bilo još osam miliona evra“, kazao je Đukanović.

Poslovanje EPCG je kako ističe, opterećeno i troškom plaćanja električne energije povlašćenim potrošačima. Za to je lani izvojeno, kako kaže, skoro 40 miliona evra.

„U prethodnom periodu za vrijeme prije nego što je ova poslovna politika došla na čelo Elektroprivrede, veći dio ovih troškova je išao na teret potrošača, ali to se vremenom mijenja na štetu Elektroprivrede Crne Gore. Ja ovu priliku još jednom koristim da podstaknem i tužilaštvo, i istraživačko novinarstvo, na taj koncept povlašćenih proizvođača koji su dobili enormne cijene koje plaćaju dijelom i građani, a sad najvećim dijelom Elektroprivreda. To je jedan posao koji nije dobar, ni za Elektroprivredu, ni za građane, ali izuzetno dobar i profitabilan za malu grupu ljudi“, kazao je Đukanović.

Podsjetio je i da će EPCG popustima za redovne platiše poništiti poskupljenje struje koje je odobreno za CEDIS od oko 5,63 odsto.

On je podijelio i podatak da EPCG danas ima oko 240.000 redovnih platiša.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad