Srbija

Đoković: „Predstavljanje Srbije na Olimpijskim igrama – neuporedivo sa bilo čim u karijeri“

Foto: Kurir

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, i dalje sanja zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, a priliku da taj san konačno pretvori u javu imaće u Parizu zbog čega se uveliko raduje.

Još od prošle godine Novak Đoković govorio je o tome koliko će mu 2024. biti značajna zbog Olimpijskih igara, a sada kako se one bliže euforija kod srpskog asa raste.

„Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno, 2008. u Pekingu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012. Nadam se da ću imati prilike da to opet ponovim i da uživam u iskustvu Olimpijskih igara, jer one su kao ništa drugo. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri“, rekao je Novak za sajt ITF.

Na prethodnim Igrama prvi reket sveta bio je glavna atrakcija među svim sportisima, međutim koliko god da je u tome uživao ovoga puta pokušaće da se više fokusira na svoju rutinu kako bi napravio što bolji rezultat.

„Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim. Ipak, naučiću iz svojih prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu“, zaključio je Đoković.

Olimpijske igre na programu su od 26. jula od 11. avgusta, a srpski tim za Pariz trenutno borji 85 članova.

Pre Igara, Novak će igrati na turniru u Ženevi, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad