Crna Gora

Direktor Turističke organizacije Bar bez ugovora sa opštinom Dinu Merlinu uplatio 70.000 evra za novogodišnji koncert

Iz stranke Biram Bar su kazali da je direktor lokalne Turističke organizacije bez ugovora sa opštinom za novogodišnji koncert Dinu Merlinu uplatio 70.000 evra.

Foto: Kurir

“Saga o ‘Novogodišnjem hepeningu 2022. godine’ se nastavlja nekorektnim ponašanjem direktora Turističke organizacije, pa je jučerašnja sjednica Izvršnog odbora izazvala nove polemike oko ovog događaja. Za više ugovora, koji još uvijek nijesu dostavljeni na uvid čak ni Izvršnom odboru, i za koje se direktor Emil Kukalj poziva na poslovnu tajnu koju je sam proklamovao, do sada je uplaćeno 71.200 evra”, kazali su iz Biram Crnu Goru.

Upozoravaju na niz radnji i procedura. Navode da je dva dana nakon sjednice Izvršnog odbora 7. jula, direktor TO uplatio prvu ratu za događaj.

“Iako je od IO dobio saglasnost za korišćenje 45.000 za ove namjene, direktor je samovoljno, od naplate turističke takse, uplatio još 26.000 evra. Ugovor koji je trebao da potpiše sa opštinom, do dana današnjeg nije potpisan, a velikim sponzorima, koje je predstavio kao izvjesne, zahtjevi da uzmu učešće u događaju su poslati tek prije nedelju dana”, navodi se u saopštenju.

Iz BCG – Biram Bar navode da su bili protiv enormnog trošenja novca i, kažu da su zabrinuti zbog nedostatka podataka.

“Kako je vrijeme odmicalo, direktor se više puta oglušio o zahtjeve predsjednice Izvršnog odbora TO za dostavu ugovora, a na kraju ih sam proglasio tajnom. Iz gore navedenog vidi se da je u više navrata direktor prekršio zakon i smatramo da je najmanje što može da učini u ovom trenutku, podnošenje ostavke”, navodi se u saopštenju.

Ističu da građani Bara zaslužuju da budu obaviješteni o radu svakog preduzeća i ustanove kao i o trošenju njihovog novca.

“Smatramo da u vrijeme pandemije treba zaštiti građanstvo od mogućih posljedica, a ukoliko bi se organizovao hepening uz posjedovanje Covid propusnica, Bar i turistički poslenici ne bi imali ekonomskog efekta od same manifestacije”, zaključuje se u saopštenju.

(RTCG)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad