Crna Gora

DF poručio Spajiću: Vrati se u Skupštinu da braniš budžet, a ne da ideš da gostuješ na Đilasovu televiziju!

Ministar Milojko Spajić danas je još jednom pokazao nepoštovanje prema Skupštini Crne Gore i time još jednom dokazao koliko je njegova samovolja jača od svih pravila i zakona ove države.

Foto: vijesti

Naime ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je danas kasnio na sjednicu Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o najvažnijoj tački dnevnog reda, a to je predlog budžeta za narednu godinu.

Takođe, večeras je umjesto da bude u plenarnoj sali Skupštine Crne Gore i brani svoj predlog budžeta, Spajić odlučio da gostuje zajedno za ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem na Đilasovoj televiziji “Vijesti” i tamo brani svoj projekat “Evropa sad”, umjesto da sa narodnim poslanicima polemiše o svim važnim tačkama koje se tiču samog predloga budžeta.

Poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović je u svom proceduralnom reagovanju istakla da ne razumije kako je to važnije da ministar ide na Đilasovu televiziju, da odgovara na pitanja Đilasovog novinara, a ne poslanicima u Skupštini Crne Gore, koji će u krajnjem i donijeti odluku o budžetu koji ministar finansija predlaže, a koji se tiče svih građana Crne Gore.

Ona je zamolila potpredsjednika Skupštine Ervira Ibrahimovića da odloži ovu sjednicu dok ministar Spajić ne bude mogao da dođe u parlament i da zajedno sa poslanicima razgovara.

U Skupštini se u tom momentu moglo čuti i zašto Spajić ne dođe u Skupštinu, a da na televiziju ide Janko Odović, njegova desna ruka.

Takođe, proceduralno je reagovao i poslanik Milun Zogović koji je rekao da se danas raspravlja o zakonu koji je najbitniji od svih zakona koji donosi Skupština Crne Gore i smatra da ne postoji nijedan dobar razlog da oni koji su najodgovorniji u izvršnoj vlasti ne budu danas sa predstavnicima građana i da odgovaraju na najvažnija pitanja koja imaju da im postave predstavnici parlamenta.

“Pored mnogo apsurdnih situacija od strane izvršne vlasti koje je imao ovaj dom od strane izvršne vlasti, ali ovo je stvar koju ovaj uvaženi dom ne može preći. U momentu kada mi ovdje treba da vodimo konstruktivnu raspravu o najvažnijem zakonu o sudbini ove zemlje, nekome je bitnije da gostuje u emisiji na Đilasovoj televiziji”, istakao je Zogović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad