Politika

DF: Pokrećemo inicijativu za formiranje nove Vlade

Ovo je važna konferencija DF-a, procjenjujemo da sa njom počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori. Prethodnih dana bli smo spremni da podržimo rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića.

Demokratski front
Foto: Printscreen

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, i dedan od lidera DF, kazao je na pres konferenciji da je za DF od danas gotova faza oko rekonstrukicje Vlade Zdravka Krivokapića.

Na konferenciji sa poslanicima DF-a su i poslanici Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

–Ovo je važna konferencija DF-a, procjenjujemo da sa njom počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori. Prethodnih dana bli smo spremni da podržimo rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića. Imalo je dovoljno prostora, vremena, snage da svi koji utiču na ovu odluku da nam daju pozitivan odgovor…

Nažalost došao je trenutak da konstatujemo da se zbog Dritana Abazovića što se tiče DF-a završava ova faza oko rekonstrukicje Vlade i pokrećemo novu inicijativu izbor nove Vlade, novog premijera, novih ministara, kazao je Madnić.

Mandić je je da su odavno nezadovoljni rezultatima Vlade.

Građani neće trpjeti zbog ove odluke ali ne možemo trpjeti da imamo Vladu koji nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine- dodao je Mandić.

Kkao je istakao, sve predloge koji budu stizali od Vlade uključujući i budžet smatraće nelegitimnim.

To je posao za novu Vladu. Očekujemo dobre odgovore i dobre vijesti za izbor nove Vlade koja bi imala podršku najmanje 41 poslanika- rekao je Mandić.

Mandić je rekao da neće danas odgovarati na pitanja.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad