Vijesti

DF: Đukanović otkrio da pregovara sa Urom, jasno je zašto nije bilo rekonstrukcije

“Milo Đukanović je objelodanio ono što su mnogi sumnjali u Crnoj Gori – da određeni krugovi bliski URI ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji. A o tim uslovima za saradnju, prema njegovim riječima, treba da znaju oni koji treba da znaju.” saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Foto: Vijesti

“Takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti, a posebno to moraju da znaju pripadnici i glasači parlamentarne većine. Možda im ova saznanja pomognu da shvate zašto nije bilo dogovora vezano za rekonstrukciju nesposobne vlade Zdravka Krivokapića, koju je podržalo 38 poslanika, ali tri poslanika URE su to blokirali. Postaje očigledno zašto se lošim radom Vlade kompromituje velika narodna pobjeda od 30. avgusta i zašto se bezbjednosni sektor ne koristi za borbu protiv kriminala i korupcije koji su povezani sa bivšim režimom Mila Đukanovića.”

Iz DF-a navode da zapravo sva snaga parapolitičkih struktura koje podržavaju djelove izvršne vlasti koristila se za nanošenje štete koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, a najveći napori su uloženi da se razbije DF i umanji snaga stranaka koje čine ovaj monolitni politički savez.

“U tom cilju je prosuto mnogo laži, zloupotrebljen je odnos međudržavnih odnosa Crne Gore sa velikim državama zapadne civilizacije tako što su izmišljane i podmetane političke poruke o njihovom direktnom miješanju u unutrašnje stvari Crne Gore. Sada u vremenu poravnavanja međusobnih računa sve isplivava na površinu. Po povratku Dritana Abazovića i Milojka Spajića iz SAD njima bliski krugovi su najavljivali dolazak visokih funkcionera SAD i EU koji će priprijetiti nekima iz parlamentarne većine, a prvenstveno nama iz DF, sankcijama. Takođe, ti funkcioneri će narediti Milu Đukanoviću da se povuče sa partijske i političke scene. Ubrzo se pokazalo da su to bile najobičnije izmišljotine uz pomoć kojih je neko želio da izvuče političku i materijalnu korist.”

Premalo je vremena u politici proveo Dritan Abazović da bi mogao da se odupre parapolitičkim i medijskim strukturama koje žele da upravljaju Urom, naglašavaju iz Fronta.

“Ambicije su nesumnjivo velike, a snaga je mala da se sve otme i prigrabi za taj mali halapljivi krug.Šta su petljali i dogovarali Milo Đukanović i Miško Perović, i ostali, isplivaće prije ili kasnije, kao što su isplivali zajednički poslovi kojima su uvećavali vlastita bogatstva. Poslije tvrdoglavog i ucjenjivačkog odnosa koalicije ,,Crno na bijelo” prema preostalim dvijema pobjedničkim koalicijama, danas smo prisustvovali demonstraciji sile Mila Đukanovića, koji se slavodobitno hvali da je on, zahvaljujući Zdravku i Dritanu, opet važan faktor na političkoj sceni Crne Gore. Posebno naglašava da mu ta nesposobna vlast nije našla ni dokazala ni jednu koruptivnu i kriminalnu radnju i da, sada kada ih je na taj način vlast zakonski provjerila i legalizovala, on i njegovi najbliži saradnici traže da se njihova snaga pretoči u konkretno učešće u Vladi.”

DF kaže da je na pomolu obnavljanje stare ljubavi između ,,Prve i Druge familije”, koje su imale i periode svađa ali u kojima se nikada nije prešla ona granica koja bi ih trajno rastavila.
Na staro partnerstvo očigledno ne računa samo Milo Đukanović.

“Izbjegavanje scenarija povratka u mračnu prošlost i ponovnu vladavinu Mila Đukanovića ne zavisi samo od 38 poslanika. Naš predlog o formiranju nove politčke vlade sastavljene od postojeće parlamentarne većine i ojačane učešćem autentičnih predstavnika manjinskih naroda je tema o kojoj će se svi izjasniti do 10. decembra. Poslednja je šansa da tri pobjedničke koalicije, bez međusobnih ucjenjivanja, formiraju novu jaku proevropsku Vladu. To možemo uraditi ako se svi oslodode štetnih uticaja parapolitičkih struktura i uzmemo u obzir interese građana Crne Gore, a na prvo mjesto stavimo zahtjeve svih onih ljudi koji su nas glasali na prošlim izborima.”

“Sve ostalo vodi Crnu Goru u potpunu političku i institucionalnu krizu, a u takvom ambijentu se najbolje snalaze oni koji su opustošlili i opljačkali Crnu Goru u proteklih trideset godina.” zaključili su iz DF-a.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad