Vijesti

DF Budva: Turistička organizacija više nije partijska ćelija Demokrata

Demokratski front Budva oglasio se povodom dešavanja u Turističkoj organizaciji tog grada i naglašavaju da lažni zaštitnici interesa građana Budve kakvim žele da se predstave funkcioneri Demokratske Crne Gore poprimaju sve odlike kvalitetnog vodvilja koji slobodno može da se izvodi na pozornicama širom regiona, Evrope, pa i svijeta. Dodaju i da Turistička organizacija Budve više nije partijska ćelija Demokrata.

Foto: Kurir

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Lažni zaštitinici interesa građana Budve kakvim žele da se predstave funkcioneri Demokratske Crne Gore poprimaju sve odlike kvalitetnog vodvilja koji slobodno može da se izvodi na pozornicama širom regiona, Evrope pa i svijeta.

Taj unikatni doprinos ovom specifičnom umjetničkom žanru, koji se može prevesti i kao ”gradski glasovi ” je u javni život Budve uveo vjerovatno gospodin Mijomir Pejović budvanski Miki Maus, koji je svoje bogato radno iskustvo sitnog kradljivca Air Max patika preko odborničke pa i poslaničke funkcije, unaprijedio radnim angažmanom u Grad Tetaru, renomiranoj instituciji kulture gdje je dao svoj nemjerljiv doprinos na poziciji organizatora programa. Taj njegov, nazovimo ”radni” doprinos je koštao građane Budve za proteklih 8 – 9 mjeseci, dok je pažljivo birao mjesta po dubini, oko 9000 evra. U tom periodu se vodio na evidencijama dolaznosti kao oslobođen obaveze dolaska na posao, odnosno rad od kuće, a više puta je koristio godišnji odmor. Za radno mjesto organizatora programa predviđen je koeficijent 7,4, fakultet društvenog ili umjetničkog smjera, poznavanje rada na računaru i engleskog jezika. Sistematizacija Grad tetra predviđa dva radna mjesta na poziciji organizatora programa, a oba su već popunjena. Pokrivaju ih lica D.S i B.S što znači da je Pejović na ovo radno mjesto primljen mimo važeće sistematizacije br.716 od 28.06.2018. isključivo kao uzurpator budžeta građana.

Pošto je Mijomir Mišo Pejović navikao da nedostatak visine nadoknađuje visokim i dobro plaćenim funkcijama, svoj angažman je nastavio kao predsjednik UO HG Budvanska rivijera, sa platom od oko 3000 eura mjesečno uz korišćenje službenog automobila. Njegova supruga je nakon izbora ekspresno zaposlena u CEDISU, i često je vodi na službena putovanja. Vjerovatno da zajedno promovišu dobro snabdijevanje električnom energijom hotelskih kapaciteta Budvanske rivijere.

Da je Mijomir Pejović, lokalni Miki Maus, nastavio sa kršenjem zakona, vidi se i iz Odluke Agencije za sprečavanje korupcije kada je kao poslanik „zaboravio“da prijavi automobil koji je registrovan na njegovo ime a navodno je izabran da usvaja i prati implementaciju tih istih zakona. O kakvom se fenomenu radi tek će biti javnosti poznato jer je u pitanju ne samo umjetnički već i politički glumac.

Nelegalni graditelj i bivši predsjednik SO Budva Krsto Radović u narodu poznat kao Beba Guskić, koji osim što je izgradio 1100m2 objekta u Petrovcu, a zatim retroaktivno dobio dozvolu za objekat površine 393m2 i sve to za vrijeme DPS je još jedan akter ovog budvanskog vodvilja u režiji Demokrata. Možda je njegova uloga i najkomičnija, jer osim što voli da se predstavlja lažno kao advokat, voli lažno da se predstavlja i kao predsjednik SO Budva i kao velika poštenjačina koja je, uprkos svim svojim primanjima i bogatstvu, zamalo ojadila budžet TOB za 3.240,00 u periodu dok je radio kao član Izvršnog odbora TO Budva.

On je taj iznos morao da vrati u kasu nakon kazne koju mu je izrekao Prekršajni sud u Budvi. U izjašnjenju koje je dostavio ASK-u 2019. godine naveo je, pored ostalog, da je podnio ostavku na mjesto člana IO TOB-a, što se može vidjeti u priloženom dokumentu. Ovih dana, dajući otvorenu podršku nelegalnom odbijanju “nepartijske” bivše direktorke TOB-a da preda dužnost, predstavlja se kao član IO TO Budva, pa se postavlja pitanje, da li je lagao državni organ 2019. godine kad je davao izjavu ASK-u ili sada laže i obmanjuje javnost? Iz svega navedenog vidi se da lažni advokat a prepošteni kuvar ipak više voli da izbjegava stvarnost i predstavlja se kao neko ko nije, a najmanje je zasigurno zaštitnik interesa građana Budve i Turističke organizacije TO Budva. Moralni ljudi nakon ovakvih stvari podnose ostavke ali ne i Krsto Radović, jer vođe Demokrata u Budvi imaju rastegljivo shvatanje morala za sebe, i skroz drugačije za ostale. Posebno je zanimljivo kako se ovaj „nadriadvokat“ branio u postupku i saopštio da se ne radi o zloj namjeri već o neupućenosti u pravne propise.

Takođe, budvanske Demokrate su bile veoma agilne u zapošljavanju svojih bračnih drugova i drugarica, pa je tako supruga Dragana Krapovića dobila posao u Regionalnom vodovodu na izmišljenom radnom mjestu ”održavanje društvenih mreža”pa joj je vjerovatno u opsiu posla da prodaje vodu preko facebooka, twittera i instagrama. Iako je porodica Krapović jedna od imućnijih u Budvi čiji opseg privrednih djelatnost obuhvata poslove od turizma, preko privatne klinike do projektovanja zgrada, podmornica i slično, radno mjesto za gospođu Krapović se ipak moralo pronaći u javnom sektoru u preduzeću čije je poslovanje ugroženo ogromnim kreditima i nelegalnom eksploatacijom šljunka. Ali kao i uvijek, svaka priča o poštenju Demokrata brutalno ispliva na površinu, pa tako i ova.

Što se tiče bivše direktorice TOB ”nestranačke” Maje Liješević, izgleda da nema tog kalauza koji je može odlijepiti od direktorske fotelje za koju se toliko sentimentalno vezala da joj preporučujemo da je slobodno ponese kući. Da je ima za uspomenu i dugo sjećanje na period kada je nezakonito uzurpirala i da kada se pređe na narednu funkciju povede računa o zakonima ove države koji su ipak iznad stranačkih apetita i naredbi njenih partijskih drugova. Sva lažna saopštenja i lažne prijave koje podnosi ne mogu zamagliti stvarnost a to je da je ista razriješena sa funkcije isključivo po zakonu i u propisanoj proceduri, a da je jedina ona ta koja je kršila zakon i turističku organizaciju držala kao partijski feud.

A kada već govorite o „sefu“ u turističkoj organizaciji jasno nam je zašto je nastupila tolika panika jer su u istom umjesto službene dokumentacije i važnih akata pronađene načete flaše alkoholnog pića za koje smo veoma raspoloženi da Vam ih pored već pomenute fotelje ustupimo da ponesete kući i tako zalijete vašu tugu i razočarenje što TOB više nije vaša partijska ćelija.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad