Politika

DF Budva: Demokrate sa DPS-om i tri “džakovića” srušili vlast u Budvi

“Današnjim bojkotovanjem sjednice skupštine opštine Budva formirana je nova koalicija u Budvi koju čine Demokrate, DPS, SNP, PRAVA i URA. Još jednom unižen je predstavnički dom građana jer nakon kvazisvečane sjednice koja je juče održana jasno je da su se Demokrate udružile sa DPSom i da djeluju sihronizovano sa manjim partijama kao svojim satelitima.” saopštili su iz budvanskog Demokratskog fronta.

Foto: Vijesti

“Radi javnosti želimo da podsjetimo da je sjednica sazvana na inicijativu Kluba odbornika “Marko Bato Carević – Za budućnost Budve” na osnovu koje je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva I medija  naložilo predsjedniku SO Budva da sazove sjednicu po hitnom postupku sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog rješenja o razrješenju I imenovanju predsjednika Odbora za izbor I imenovanje. Postupanjem ministarstva se institucionalno potvrdilo da su Krsto Radović i odbornici Demokrata kršili zakon u kontinuitetu I izvršili nasilnu blokadu rada parlamenta, zbog čega bi radović da ima minimum moralne i političke odgovornosti morao momentalno da podnese neopozivu ostavku.”

Demokratski front je, kako navode, već odavno saopštio stav da Krsto Radović nema legitimitet da predsjedava skupštinom, ali u cilju prevazilaženja aktuelne politićke situacije.

“I zbog interesa građana došli smo na sjednicu čija je jedina tačka dnevnog reda bila predlog kluba odbornika Demokratskog fronta. Takođe, od strane koalicionih partnera je saopšteno da isti treba da podnese ostavku što znači da 21 odbornik trenutno traži od Radovića da podnese ostavku. Bojkotom sjednice odbornici Demokrata su pokazali nepoštovanje prema građanima i potvrdili da gospodin Radović nema njihovu podršku. Očigledno je isti postao nepoželjan po Demokrate I traži se način da se neprijatna istina saopšti kako njemu tako I crnogorskoj javnosti.”

“Jučerašnja i današnja sjednica su pokazale da je u Budvi na pomolu nova parlamentarna većina I novo prekrajanje izborne volje građana. Nakon svečane sjednice na kojoj su prisustvovali sa odbornicima DPS, danas su odbornici iz redova Demokrata, I tri odbornika “džakovići” koji su preletjeli sa naše liste, uradili isto što mjesecima rade njihovi novi koalicioni partneri iz Demokratske partije socijalista I odlučili da bojkotuju lokalni parlament I na taj način nastave da drže grad u nasilnoj blokadi. Ova situacije je identična onoj sa proljeća 2020. godine kada su Demokrate preko Crnogorske i DPS izvršile nasilnu promjenu vlasti a posle su obmanjivali javnost I prali ruke od svega. Taj pokušaj prevare građana im nije pošao za rukom što je potvrđeno izbornim rezultatom pa neće ni ovoga puta jer nakon svih nepočinstava koje su uradili isti neće moći da osvoje census na sledećim izborima.”

Demokratski front navodi da razumije nezadovoljstvo građana Budve političkom situacijom I sada je potpuno jasno da isključivi krivci  dolaze iz redova Demokrata,  potpomognuti DPS-om I  “džakovićevcima” koji bojkotom parlamenta onemogućavaju donošenje odluka od krucijalnog značaja za funkcionisanje grada.

“Današnjim bojkotom srušena je skupština kao predstavničkli dom građana zbog čega nećemo moći da usvojimo pozitivan rebalans budžeta koji bezmalo iznosi 11,6 miliona eura kao ni budžet za 2022.  Godinu. Takođe nećemo moći da usvojimo Plan investicionih aktivnosti I brojne druge odluke koje su u interesu građana. Demokrate su današnjim bojkotom definitivno pokazale da su između interesa građana i interesa DPS izabrali DPS.” zaključuju iz DF Budva.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad