Politika

DEMOS: Podržavamo formiranje nove Vlade, neophodne hitne, osmišljene i javno odgovorne promjene

Pošto je više nego jasno da poslije godinu dana od konstituisanja nove vlasti nije ostvaren ni ozbiljniji početak novog vrijednosno – funkcionalanog sistema obećanog građanima na izborima, DEMOS ostaje na pozicijama da su neophodne hitne, osmišljene i javno odgovorne promjene u sistemu funkcionisanja vlasti.
U saopštenju te partije ističu da, podržavaju politički dogovor za izlazak iz krize, čija dubina ne samo da kontinuirano iznevjerava očekivanja građana, već sve češće prozvodi političke poklone nosiocima prethodnog kriminalizovanog i korumpiranog režima.

Foto: Vijesti

“Puna konsolidacija vlasti koja podrazumijeva i formiranje nove vlade, ovoga puta ne improvizovano i na misterioznim mjestima kao prije godinu dana, već transparentno prema modelima zapadnih parlamentarnih demokratija – jeste imperativ trenutka. Navodne alternative su samo nastavak dvije propagande. S jedne strane, nastavak neubjedljivih obećanja građanima da će sa poreskom reformom bez povećanja produktivnosti i izgradnje racionalnog privrednog Sistema, ubrzo početi ekonomsko-investicioni bum. S druge strane, još grotesknije zvuče obećanja da će opozicija predvođena korupcionaškom i netaknutom Đukanovićevom strankom reformisati i dekriminalizovati crnogorsko društvo”, ocijenjuju u DEMOS-u.

Između ove dvije ponude građanima DEMOS se, kako se dodaje, zalaže da trenutno lebdeće stanje raznih propagandi treba prizemiti i ozbiljnim dogovorom na bazi usaglašanog zajedničkog programa unutar parlamentarne većine i nacionalnih manjina – započeti kompetentno i javno odgovorno vođenje države, primarno usmjereno prema Evropskoj uniji i njenim vrijednostima.

“Sastavni dio dogovora jeste imenovanje premijera i sastav vlade. Ukoliko nekome iz parlamentarne većine, uzmimo sasvim demokratski, nije prihvatljiv ovakav pravac prevazilaženja krize, bilo bi elementarno pristojno i javno moralno da to jasno saopšti”, poručuju u ovoj partiji.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad