Svijet

Demonstranti upali na poljoprivrednu izložbu u Parizu: Jajima na Makrona i policiju 

Foto: AP

Kako napominju lokalni mediji, ovo je prvi put u istoriji te manifestacije, da predsedniku Francuske nije dozvoljena poseta

Poljoprivrednici koji protestuju, nezadovoljni politikom vlade, gađali su policiju jajima i sukobili se sa njima na poljoprivrednoj izložbi u Parizu.

Naime, oni su u francusku prestonicu stigli na traktorima i proveli noć u šatorskom kampu u blizini izložbenog centra, gde se danas otvorio Sajam poljoprivrede.

Kako napominju lokalni mediji, ovo je prvi put u istoriji te manifestacije, da predsedniku Francuske nije dozvoljena poseta izložbenom sajmu.

Demonstranti su zviždali i skandirali: “Makron, podnesi ostavku”.

Poljoprivrednici su se potukli sa policijom, gađali jajima snage bezbednosti, a policija je upotrebila suzavac.

Makron je osudio akcije farmera i pozvao ih da se smire i ne mešaju u poljoprivrednu izložbu.

Francuski predsednik trebalo je da preseče simboličnu crvenu vrpcu i održi govor, pre nego što poseti štandove i razgovara sa poljoprivrednicima.

Protesti poljoprivrednika u Francuskoj traju već nekoliko nedelja. Demonstranti su blokirali ključne magistralne puteve traktorima, stogovima sena i gomilama stajnjaka.

Nezadovoljni poljoprivrednici traže od vlade da ukine restriktivne mere u poljoprivredi, koje ih, po njihovom mišljenju, čine nekonkurentnim u poređenju sa uvozom.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad