Politika

Demokrate odgovorile DF-u: Spremni smo da razgovaramo o svim modalitetima, pod uslovom da ne bude izbora prije 2024. godine!

Demokratska Crna Gora saopštila je danas u odgovoru Demokratskom frontu da je spremna za razgovore o svim modalitetima za razrješenje aktuelne političke krize, ali pod uslovom da ne bude parlamentarnih izbora prije 2024. godine.

Foto: Wikipedija

Demorate su saopštile da im je “žao što je protivljenje tri poslanika modelu razrješenja otvorenih političkih pitanja koje je podržalo 38 poslanika i premijer dovelo da današnjih političkih posljedica i vratilo nas korak unazad”.

-Predlog za rekonstrukciju Vlade odbijen je od strane tri poslanika Građanskog pokreta URA, nakon čega ste saopštili političku odluku da odustajete od rekonstrukcije Vlade. Imajući u vidu prethodno navedenu činjenicu, a posebno ističući da su se dvije od tri koalicije prethodno usaglasile oko modela izlaska iz krize, pa predložile model, logično je i sada da oni koji su odbili predloženo rješenje za izlazak iz političke krize ili od njega odustali zbog prethodno navedenih razloga, usaglase svoje stavove, koje ćemo razmotriti, pod uslovom da isti sadrže dvije obavezujuće klauzule: -Izbori tek 2024. godine i -Očuvanje izborne volje građana do 2024. godine- ističe se u saopštenju Demokrata.

Demokrate dodaju da se neće izjašnjavati o pojedinačnim predlozima konstituenata parlamentarne većine, dok se ne usaglase oni politički subjekti koji su odbili rekonstrukciju Vlade.

-Ali da ne bi bilo zabune, ističemo da se nećemo izjašnjavati o pojedinačnim predlozima konstituenata parlamentarne većine, već samo o onim koje kolege usaglase – na isti način kako je i predložena rekonstrukcija Vlade. Tako da su novinarske interpretacije koje su suprotne našim stavovima netačne. Istina je da smo spremni da razgovaramo samo o onim modalitetima koje usaglase oni koji su odbili rekonstrukciju Vlade- zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad