Vijesti

Demokrate: Ko je koliko principijalan i transparentan u politici ovih dana vidi cijela crnogorska javnost

Demokrate su reagovale na saopštenje budvanske URE. Kako su naveli, “ko je koliko principijelan i transparentan u politici posebno ovih dana vidi cijela crnogorska javnost. I ne treba tu nikom mnogo pojašnjenja šta su uzroci tome”.

Foto: Wikipedia

– Međutim, kad se jednom sklizne u kanal zakulisnih radnji, neprincipijelnosti, tajnih kombinacija i dogovora zbog kojih se obje strane moraju neprestano osvrtati oko sebe, sve su prilike da nema nazad nego samo naprijed, pa šta košta i ma koliko da je sve to smiješno. Tako, po URA-i, Demokrate prvo nikad nemaju stav, pa ga onda po malo ipak imamo, pa je DF Sorbona za nas, pa Erbas, pa smo sad odlična koalicija jer smo “isti”. Cinik bi rekao da se nisu najbolje dogovorili sami sa sobom, dok stvarnost govori da danas svak jasno vidi da je ono što URA-i jedino i smeta jeste upravo čvrst i jasan stav Demokrata da je svaka saradnja sa DPS izdaja Crne Gore. Jer ih tjera na čistinu, a oni čistinu ne vole. Preferiraju tajne poslove- navode u saopštenju.

U tom svjetlu, ističu, iščitavaju i poslednje “politkantsko maliciozno-cinično saopštenje GP URA, jer zaboga, moraju se nastaviti ukrivati makar i po cijenu rušenja neslavnog rekorda u broj patoloških laži”.

– Kad smo već kod koalicija programski i ideološki istih subjekata, šta ćemo sa onom sklopljenom u Beogradu na Andrićevom Vencu? Dakako, radi se o onoj između onih koji ovih dana sinhronizivano ćute i URA, po kojoj potonji imaju u zadatak da u svojstvu dzokera ostvaruju interese beogradskih vlasti u Crnoj Gori. Rade li to zbog ideologije, ili samo programskih opredjeljenja? Zbog toga je Abazović, uostalom, pod okriljem noći “privatno” posjetio Beograd, da dogovori program, ne u Kralja Petra Prvog, nego na Andrićevom vencu. Plan je da oni koji ćute svoje interese u novoj Vladi ostvaruju preko onog kog su gurnuli u vatru kao eksponenta, o čemu postoje izvjesna svjedočanstva i dokazi u materijalnoj formi. A sve ovo na način da oni koji ćute preko URA-e i drugog njihovog saradnika u Vladu ubace navodne nezavisne eskperte, koji će biti tu po zadatku onih koji ćute. Sve ove igre se svode na smanjenje plata, penzija i ukidanje naknada majkama- navode u saopštenju.

Poručuju: “Na kraju, jedna konstantnost se zaista mora priznati URA-i: bilo da pišu, bilo da govore, istina se sama zaobilazi”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad