Politika

Danilović: DF ima podršku Ujedinjene da skrati mandat Skupštini

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da je ta partija dala potpis da se ponovo glasa o Zakonu o Izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi i tako, kako kaže, konačno „potjera Vukovićeva ekipa koju je potjerao narod“.

Danilović je istakao da mu je nejasno kako je na prvom glasanju skupljen 41 potpis, a nakon što je Đukanović odbio da potpiše izmjene zakona ne može se skupiti dovoljan broj potpisa.

„Nije mi jasno kako nas je na prvom glasanju bilo 41, a nakon što je Đukanović odbio da potpiše, sad nas nema? Šta se to u međuvremenu desilo? Hoćemo li da ih potjeramo ili ne? Zašto nas nije pokolebalo kada Đukanović nije potpisao izmjene Zakona o Predsjedniku? Da je Ujedinjena tražila tada da se prije drugog glasanja istovremeno glasa i o skraćenju mandata Skupštini na šta bi to ličilo?“, pita se Danilović.

On naglašava da će, ukoliko Demokratski front želi da se skrati mandat Skupštini i raspišu prijevremeni izbori sa zadovoljstvom podržati predlog.

„Stvar je, dakle, riješena. Glasali smo s Demokratama i s Pravom za pad ove potonje Vlade jer je izabrao DPS, glasaćemo i sa DF za skraćenje mandata jer ovu Skupštinu je „sevap“ skratiti ili raspustiti? Jesmo li se dogovorili?“, navodi se u Danilovićevoj objavi na Fejsbuku.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad