Politika

Danas zakazana kontrola optužnice u slučaju „Plantaže“

U Podgoričkom Višem sudu za danas je zakazana kontrola optužnice u slučaju „Plantaže“. Specijalno državno tužilaštvo je predalo početkom marta optužnicu Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici, protiv šest bivših rukovodilaca u „Plantažama” koji se terete za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Foto: Pobjeda

U ovom predmetu opštužnica je podignuta protiv: Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš.

Nabrojana lica se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu „13. jul – Plantaže“ AD, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako pribavili privrednom društvu „OMP-Engineering“ DOO protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu. Specijalno državno tužilaštvo je avgusta 2022. proširio istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica Verica Maraš zbog sumnje da je „Plantažama“ napravila štetu od oko pet miliona evra.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad