Politika

Damjanović: Vladu rekonstruisati od stranaka parlamentarne većine koja je 2020. pobijedila DPS

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kaže da je pristalica ideje da se aktuelna Vlada rekonstruiše od stranaka pobjednica na izborima 2020. U intervjuu za agenciju Beta kazao je i da na horizontu ne vidi vanredne parlamentarne izbore.

Foto: Gov.me

Komentrarišući često pominjanje u javnosti mogućnosti izbora nove vlade, Damjanović je rekao da sadašnjoj vladi mandat ističe, prema redovnim izborima, u septembru 2024. godine i da sadašnja Vlada bez obzira na gubitak povjerenja u parlamentu, radi u punom kapacitetu, da sve ustavne obaveze redovno izvršava.

Saopštio je i da je uprkos tim okolnostima bez problema usvojen državni budžet i kupljene su akcije Luke Bar.

Damjanović je kazao i da Vlada radi u uslovima sukoba predsjednika države i parlamentarne većine u maksimalnim kapacitetima.

„Nisam protivnik, već pristalica ideje da se Vlada rekonstruiše od stranaka parlamentarne većine koja je pobijedila DPS u avgustu 2020”, kazao je Damjanović.

On je podsjetio i da postoje pregovori aktuelne većine, koji su počeli, potom su zaustavljeni, a sada se kako dodaje. javljaju nove incijative.

“Odrediće dosta toga i kontekst predsjedničkih izbora koji su 19. marta. Svakako ako bude elementarne volje, a ja se nadam da hoće, vjerovatno će doći do jačanja ove vlade ili rekonstrukcije i ja ne vidim na horizontu vanredne parlamentarne izbore. Pogotovo ih ne vidim nakon predsjedničkih izbora i očekujem da će Demokratska partija socijalista da izgubi i to uporište i da će se nastaviti put promjena koje su došle nakon 30 godina apsolutne vlasti DPS-a“, rekao je Damjanović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad