Politika

Dajković odgovorio Vujoviću: Mandić osvjetlao obraz Njegoševoj Crnoj Gori, za razliku od SDP-a koji radi za hrvatske interese

Foto. Slobodna Crna Gora

Aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić od prvog dana trpi neutemeljene kritike, bestidne uvrede, iznošenje neistina i brojne druge udare od strane bivšeg režima, isključivo zbog toga što je Srbin – i to treba otvoreno kazati, kazao je lider Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković.

„Međutim, medijski zahtjev za smjenu Mandića koji je došao od predstavnika vanparlamentarne Socijaldemokratske partije izaziva posebno ogorčenje i zaslužuje odgovor. Gospodine Vujoviću, vi i vaša partija ste poslednje adrese koje bi trebale da se oglašavaju po pitanju “brukanja“ Crne Gore“, naveo je Dajković i dodao:

Vi ste, uz DPS, jedina politička partija koja u diplomatskom sporu Crne Gore i Hrvatske stala na stranu druge zemlje i tuđih interesa. Vi ste učestvovali u postavljanju sporne ploče u Morinju kojom se odaje počast hrvatskim vojnicima – iako u istoimenom logoru aspolutno nijedan hrvatski vojnik nije izgubio život, za razliku od logora u Lori u kom su ubijani crnogorski rezervisti, mahom Srbi.

Govoreći, kako kaže Dajković, o činjenici da je Mandić postavio u svoj kabinet istorijsku trobojku koju su ustanovili vladari iz svetorodne Loze Petrovića, valja podsjetiti gospodina Vujovića da se i Đukanović ne tako davno ogrtao istom trobojkom, pa ih to nije sprečavalo da mu budu koalicioni skoro dvije decenije i zajedno sa njim učestvuju u brojnim koruptivnim radnjama na štetu naše države.

Najzad, raduje činjenica da su napade na Andriju Mandića prozreli i prezreli predstavnici zapadnih ambasada, pa više i ne ulaze u koloplet zavade naroda u Crnoj Gori, po istim matricama koje je davno ustanovio bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a koje danas bespogovorno slijede njegove mlađe partijske kolege, poručio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad