Politika

Dajković Miloviću: Ja ti očigledno smetam jer sam Srbin i jer te podsjećam na naše početke, kad si bio perspektivni kadar PzP-a!

FOTO: Privatna Arhiva

Predsjednik Slobodne Crne Gore i vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković saopštio je da je funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović, u gostovanju na RTCG-u, o njemu govorio kao o građaninu drugog reda.

Milović je juče, govoreći o pregovorima o formiranju vlade, ocijenio da „nije svaka inkluzivnost dobra“, odnosno da je princip inkluzivnosti koji je predložio Jakov Milatović u Glavnom gradu doveo Vladislava Dajkovića, Bećira Vukovića, Emila Labudovića, Dragana Koprivicu i ostale na pozicije koje obavljaju. „Ne bih rekao da su kadrovi Bošnjačke stranke nešto lošiji od ovih koje sam pobrojao“, naveo je on.

„Neprijatno sam iznenađen saznanjem da me moj dugogodišnji prijatelj Andrej Milović, ničim izazvan, grubo uvrijedio u sinoćnjoj emisiji na državnoj televiziji. To doživljavam kao uvredu svoje časti i dostojanstva, jer o meni govori kao građaninu drugog reda, nedostojnom da obavlja javnu funkciju“, rekao je Dajković.

Dajković je naveo i da je ta „uvreda“, još „veća i nečasnija“, imajući u vidu da Milovića poznaje, kako kaže, deset godina.

„Dočekivao sam ga u svom porodičnom domu u Podgorici, da sam ga dočekivao u svom podstanarskom stanu za vrijeme studija u Beogradu, da sam mu obezbjeđivao smještaj kada je dolazio da aplaudira Vladimiru Putinu na Vojnoj paradi u Beogradu, ali i da smo zajedno kreirali performanse usmjerene protiv članstva Crne Gore u NATO savezu. Tada sam, pretpostavljam, Miloviću bio dobar i perspektivan mladi kadar koji se sa studija vratio u Crnu Goru“, kazao je Dajković.

Miloviću je poručio da ga ne može porediti sa Ervinom Ibrahimovićem i Bošnjačkom strankom, dodajući da nikad nije pronevjerio niti jedan cent od države, da nije bio koalicioni partner Mila Đukanovića, da nije glasao za Zakon o slobodi vjeroispovjesti, te da nije dobijao stanove za 40 eura mjesečno

„Ja ti očigledno smetam jer sam Srbin i jer te podsjećam na naše početke, kad si bio perspektivni kadar PzP-a, pa onda blizak prijatelj Demosa i Miodraga Lekića, sve dok nisi postao kadar Milojka Spajića, na čiju si se popularnost nakačio, pa sad vrijeđaš sve oko sebe, misleći da si Bogom dan. Ako ti baš toliko smetam na poziciji Rukovodioca jedne male gradske službe, za koju vjerovatno nikad nisi ni čuo dok ja nisam imenovan, predlažem da me i sa tog mjesta etnički očistite, pošaljete opet na ulicu i time umirite svoje NATO duše.“, zaključio je Dajković.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad