Crna Gora

Dajković: Pozivam srpske partije da uskrate podršku Vladi

Foto: Adria

„Imajući u vidu da na dnevnom nivou svedočimo desetinama saopštenja NVO sektora i političkih stranaka koje podržavaju Rezoluciju o Srebrenici, dužan sam da kao predsednik partije koja je dio vladajuće koalicije u Glavnom gradu, ali i kao Srbin, izrazim duboko neslaganje sa predlogom teksta pomenute Rezolucije, jer smatram da bi se njenim usvajanjem ispunio glavni cilj: planetarni genocidni ausvajs na čelo svih Srba, ma gdje živjeli“, rekao je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Međutim, navodi on, mnogo važnije od onoga što misli zvanično Sarajevo, Vašington ili Brisel je šta misle oni Srbi koji su glasali glasali za NATO stranke u Crnoj Gori, jer te stranke danas hoće da donesu odluku da je srpski narod genocidan. Naravno, to se ne odnosi samo na srpski narod u Republici Srpskoj ili Srbiji, nego i u Crnoj Gori.

„Postavljam pitanje: Kakve veze naša maloljetna djeca danas imaju sa odlukom Vlade o ‘’Rezoluciji genocidu u Srebrenici’’, kad znamo da nisu bili ni rođeni u to vrieme? Prema tekstu pomenute Rezolucije uspostaviće se ‘’Dan sećanja na žrtve genocida u Srebrenici’’ na nivou cijele planete, valjda da se upiše u kolektivno sećanje svih naroda na svietu da su tamo neki ‘’zli Srbi’’ počinili genocid, a onda će, po već osmišljenom scenariju, da to sjećanje ‘’po dubini’’ spuste i u naš obrazovni sistem“, kazao je Dajković.

Najzad, ističe Dajković, glavno pitanje je šta ćemo da odgovorimo našoj deci kad nas jednog dana pitaju da li smo bili dio vlasti – na gradskom ili državnom nivou – kada je ta rezolucija usvojena. Pošto ne planiram da živim sa tim teretom, najavljujem da će Slobodna Crna Gora ozbiljno razmotriti dalje učešće u vlasti u Glavnom gradu ukoliko Vlada bude glasala za pomenutu Rezoluciju.

„Zbog svega navedenog smatram da sve srpske partije u Crnoj Gori – od najmanjih do najvećih – treba jasno da se odrede o tom pitanju i kažu “NE” takvim inicijativama po cenu svega, a kamoli po cenu daljeg učešća u bilo kom nivou vlasti“, zaključio je predsjednik SCG.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad