Srbija

Dačić: Sijarto ponovio da Mađarska neće dozvoliti uvođenje sankcija Srbiji

Foto: Unesko

“Rekao mi je da su sve jači zahtjevi koji se čuju od podržavalaca Prištine za uvođenje sankcija Srbiji, ali da Mađarska to sigurno neće dozvoliti”, naveo je Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Ženevi da mu je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao da su sve jači zahtjevi da EU uvede sankcije Srbiji zbog napada u selu Banjska, ali da Budimpešta to neće dozvoliti.

Poslije sastanka sa Sijartom na marginama 74. zasijedanja Izvršnog komiteta Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR), Dačić je za RTS rekao da mu je mađarski ministar prenio stav premijera Viktora Orbana da Beograd može da računa na podršku Budimpešte unutar EU, koja odluke donosi jednoglasno.

“On mi je prenio stav premijera Orbana da ja to još jednom prenesem predsjedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, mada su se oni vidjeli prije neki dan u Granadi (na samitu Evropske političke zajednice). Rekao mi je da su sve jači zahtjevi koji se čuju od podržavalaca Prištine za uvođenje sankcija Srbiji, ali da Mađarska to sigurno neće dozvoliti”, naveo je Dačić.

Pitanje uvođenja sankcija Srbiji otvoreno je otkako su najviši zvaničnici Kosova optužili vlast u Beogradu da stoji iza napada naoružane grupe Srba na kosovsku policiju u selu Banjska 24. septembra.

Dačić je kazao da je sa Sijartom razgovarao i o pitanju ilegalnih migranata koji prolaze kroz Srbiju i Mađarsku u želji da stignu do zapadne Evrope.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad