Politika

Da se podsjetimo: Evo ko je sve isključen iz pravoslavne crkve

Foto: canva stock

Demokratska partija socijalista DPS je poražena a pad i sunovrat počeo je 2020. godine, kad je „pomahnitala“ od dugogodišnje diktature, misila da može da udari i na jačeg od sebe. Udarom na Srpsku pravoslavnu crkvu, udarila je u temelj srpskog naroda koji je pokazao nezabilježen otpor.

Danas je četvrta godišnjica od izglasavanja disriminatorskog nezakona, dan koji je pokrenuo litije, dan kada počinje slobodni pad DPS-a. 26. decembar 2019. godine, dan koji će pamtiti DPS i Milo Đukanović. Dan kao podsjetnik, šta nijesu trebali da urade.

Odlučeni od krštenja su tadašnji predsednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i Duško Marković, 10 ministara i 36 poslanik.

Episkopi Saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori doneli su odluku da od 29. decembra 2019. godiner zbog podrške sramnom Zakonu o slobodi veroispovesti iz SPC isključe 48 osobe. Odlučeni od krštenja su predsednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i Duško Marković, 10 ministara i 36 poslanika u Parlamentu Crne Gore.

Na spisku ministara su Zoran Pažin, Milutin Simović, Aleksandar Bogdanović, Predrag Bošković, Sanja Damjanović, Srđan Darmanović, Suzana Pribilović, Darko Radunović i Dragica Sekulić…

Cijeli dokument, u punoj rezoluciji možete skinuti OVDJE

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad