Politika

Da li se sprema sramna inicijativa DPS-a za smenu Mandića?

Foto: Skupština Crne Gore

Đukanovićeva stranka najavila je inicijativu za Mandićevu smenu još u januaru

Predsedništvo Demokratske partije socijalista razmatra danas inicijativu za smenu predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, nezvanično saznaje crnogorski portal CDM.

DPS je polovinom januara najavio da će podneti inicijativu za smenu Mandića čim procene da postoji šansa za njenu realizaciju.

Oni su tada naveli da je isticanjem trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Skupštini, Mandić je pokazao da radi za interese druge države. Govoreći o trobojci, Mandić je tada naveo da je ta zastava tokom istorije duže stajala u Skupštini Crne Gore nego aktuelna državna zastava.

Verovatno da je “kap koja je prelila čašu” partiji Mila Đukanovića bila i današnja poseta predsednika Milorada Dodika Crnoj Gori i njenom predsedniku Skupštine.

Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca podneli su 15. januara Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića jer je, kako su kazali, suprotno Zakonu o državnim simbolima u službenim prostorijama istakao zastavu strane države.

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andrija Mandić izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore krajem oktobra.

Glasanje za izbor predsednika Skupštine bojkotovali su poslanici Demokratske partije socijalista, Bošnjačke partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije, Demokratske zajednice Albanaca, Hrvatske građanske inicijative i Građanskog pokreta URA, prenele su tada “Vijesti”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad