Svijet

Čudo srpskog porekla oduševilo Ameriku – Luka oborio rekord Majkl Felpsa

Foto: Nova

Luka Mijatović, američki plivač srpskog porekla, napravio je neverovatan uspeh. Sa 14 godina oborio je nacionalni rekord star takođe 14 godina i ujedno nadmašio rezultat Majkla Felpsa koji je on imao kao 14-godišnjak.

Izuzetan talenat pokazao je Luka Mijatović koji je na plivalištu u Novatu u Kaliforniji preplivao 200 metara slobodnim stilom za 1:49.63, dok je 400 metara mešovitim stilom preplivao za 4:24.77 minuta.

Rezultat koji je Luka ostvario na 200 metara bolji je od onog kakav je imao legendarni Jan Trop kao 14-godišnjak, a rezultat koji je ostvario na duplo dužoj deonici bolji je od onog koji je u istim godinama imao Majkl Felps, najbolji plivač u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Nije ovo prvi veliki uspeh talentovanog Luke. Mladi plivač prošle godine postao je najbrži 13-godišnjak u Americi kada je 800 metara slobodnim stilom preplivao za 8:10.30 minuta. Tada je oborio rekord koji je bio na snazi od 2012. godine

Luka nastupa kao američki plivač, a njegovi roditelji poreklom su iz Srbije. Otac je bio fudbaler, majka odbojkašica, pa je tako u sport bio uključen od ranog detinjstva.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad