Crna Gora

Crna Gora sprema veleizdaju Glasaće za rezoluciju o Srebrenici

Foto: Gov.me

Glasaćemo za, rekli smo više puta, potvrdio je premijer Spajić

Vlada Crne Gore glasaće za rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), ali je spremna da podrži i druge rezolucije koje se tiču osude zločina i genocida na ovim prostorima, potvrdio je crnogorski premijer Milojko Spajić u Skupštini Crne Gore u okviru “premijerskog sata”.

“Glasaćemo za, rekli smo više puta. Ja sam javno govorio o tome, osuđivali smo genocid. Nemamo problem da to uradimo. Vlada će o tome raspravljati, ali mislim da je to izlišno spominjati jer smo se sporazumno obavezali da vodimo proevropsku politiku”, reko je Spajić.

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je danas u crnogorskom parlamentu rekao da koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), da je na mestu premijera Spajića, ne bi glasala za rezoluciju o Srebrenici, ali da u Vladi glasaju jedino ministri, a ne državni sekretari i direktori direktorata.

“To smo mu rekli mnogo puta. Ali vlada vodi spoljnu i unutrašnju politiku. Mi nismo u Vladi, naši ministri bi glasali protiv da jesmo”, rekao je Mandić.

Istakao je da će Vlada sutra doneti odluku, i da on očekuje od kolega iz  SNP-a da budu protiv.

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović je potvrdila da SNP na sutrašnjoj sednici Vlade neće podržati rezoluciju o Srebrenici.

Crna Gora je ranije najavila da će uz posredstvo SAD podneti dva amandmana na rezoluciju o Srebrenici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad