Ekonomija

Crna Gora izbjegla sivu listu

Foto: canva stock

Crna Gora nije se našla na sivoj listi MONEYVAL-a, saznaje CdM. Danas je zasijedao Komitet eksperata Savjeta Evrope Manival na kojem je procijenjena situacija i stanje u Crnoj Gori. Pred Komitetom je govorio premijer Crne Gore Milojko Spajić koji je prenio poruku i ono što su ambicije Vlade, te da je Crna Gora donijela nova zakonska rješenja koje su trebala da budu u programu prethodnih vlada.

Početkom sedmice Skupština je usvojila Zakon o sprečavanju pranja novca kao jedan od koraka ka poboljšanju situacije u kojoj se našla Crna Gora.

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko – obavještajne poslove Aleksandar Radović je objavio da je Crna Gora postigla nemoguće.

“Ovi ljudi i još nekolicina opravdano odsutnih, predano su radili, postigli nemoguće, nikad nisu objavili svoja dostignuća, a iznijeli su V evaluaciju MONEYVAL, hvala vam u ime Crne Gore”, napisao je on na LinkedIN.

Foto: LinkedIN
Foto: LinkedIN

MONEYVAL je stalno nadzorno tijelo Savjeta Evrope koje ocjenjuje usklađenost svojih članica sa osnovnim međunarodnim standardima za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma i djelotvornost primjene tih standarda i daje preporuke nadležnim organima za unapređenje sistema.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad