Region

Crkva Svete Trojice u Bjelovaru opet na meti izgrednika: Opljačkan parohijski dom

Foto: © Parohija bjelovarska - Парохија бјеловарска

Jedan počinilac ili više njih ušli su u kuću porodice paroha Stefana Maksimovića, gde su isprevrtali stvari i uzeli veću količinu novca i nakita

Pravoslavna crkva Svete Trojice u centru Bjelovara u Hrvatskoj opet se našla na meti izgrednika, nakon što su krajem prošle godine na njenoj fasadi osvanuli ustaški grafiti.

Ovog vikenda su lopovi, naime, opljačkali parohijski dom srpske pravoslavne crkve u kojem živi porodica paroha Stefana Maksimovića.

Paroh Stefan, koji je u Bjelovar došao pre dve godine, na Fejsbuku je sa žaljenjem konstatovao da se ponovo dogodio nemili događaj i istakao da se on i njegova porodica više ne osećaju ni sigurno ni dobrodošlo u tom gradu.

“Jedan počinilac ili više njih ušli su u kuću isprevrtali naše stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit našeg deteta. Ovaj nemio događaj desio se samo dva meseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu”, napisao je paroh u ime svoje porodice.

Istakao je da bjelovarska policija još nije rešila prethodni slučaj ispisivanja grafita na hramu i dodao da je obaveštena i o najnovijem slučaju.

Policija je i ovaj put izvršila uviđaj, iako je porodica malo optimistična kada su konkretni rezultati u pitanju.

Porodica Maksimović dobila je punu podršku od Veća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara, uz nadu da će institucije ovoga puta odraditi svoj posao.

“Najstrože osuđujemo ovaj događaj, posebno zato što se dogodio porodici koja je bezbroj puta pokazala svoju otvorenost i naklonost saradnji s većinskim narodom te kao što navode, svima su pružili ljubav i gostoprimstvo”, piše u objavi bjelovarskog SNV.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad