Politika

Čistka u Vojsci Crne Gore: Državni vrh smijenio više vojnih čelnika

Foto: Gov.me

Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore na predlog novog ministra odbrane Dragana Krapovića smenio je načelnika Štaba Generalštaba pukovnika Aleksandra Pantovića.

Na njegovo mjesto imenovan je potpukovnik Mitar Klikovac, praktično na mjesto drugog čovjeka u Vojsci Crne Gore.

Razriješen je i dosadašnji čelnik Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane pukovnika Vladana Martića, kao i generalnog direktora Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje general majora Rajka Pešića.

Pešić će karijeru nastaviti u vojnoj diplomatiji u stalnom vojnom predstavništvu Crne Gore pri NATO-u u Briselu.

Savet je razmatrao da se bivši načelnik Generalštaba VCG i donedavni vojni ataše u SAD brigadni general Ilija Daković uputi na novu dužnost u Beč kao predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, ali ta odluka nije donesena, pišu Vijesti.

Odlučeno je da će jedinice Vojske Crne Gore učestvovati na četiri vežbe i dve obuke u inostranstvu ove godine.

Sednicom Saveta predsedavao je predsednik Crne Gore Jakov Milatović, a prisustvovali su joj članovi tog tela, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i premijer Milojko Spajić, a po pozivu ministar odbrane Dragan Krapović, brigadni general Lazarević i savetnik predsednika Crne Gore Dejan Vukšić.

U saopštenju se kaže da je Savet razmotrio i Informaciju o budućem angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore u misijama pod mandatom Ujedinjenih nacija.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad