Društvo

Čelnici službi bezbjednosti danas o tunelu ispod suda

Foto: Borba

Sjednica Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajnog bezbjednosnog sektora, u čijem će fokusu biti događaj u vezi sa depoom podgoričkog Višeg suda, biće održana danas, najavljeno je iz Ministarstva pravde.

Iz Ministarstva su kazali da će glavna tema sjednice biti „bezbjednost i mjere zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona i čuvanje dokumentacije, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici“.

Biroom za operativnu koordinaciju organa obavještajnog bezbjednosnog sektora predsjedava ministar pravde Marko Kovač.

Mediji su juče objavili da se sumnja da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, u kojem je samo u posljednje dvije godine smješteno devet i po tona raznih vrsta droga.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić saopštio je na konferenciji za medije da su informacije da je nešto ukradeno iz depoa Višeg suda neistinite, ali da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda. On je rekao da su stvari ispreturane, ali da ništa ne nedostaje. Poručio je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izvještačeni.

Savić lično sumnja da je tunel prokopan, jer je možda pokušano bjekstvo.

“Nevjerovatno je da je to rađeno da se ukrade već izvještačen dokaz. Realnije mi je da je možda pokušano bjekstvo ili možda i neki bolji scenario”, kazao je Savić.

(rtcg)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad