Crna Gora

CEDIS: Cilj je mlade podstaći da razmišljaju ekološki

Projektom “Energija podvučeno zelenom” Crnogorsko elektrodistributivni sistem (CEDIS) želi da podstakne mlade da razmišljaju ekološki i svoje iskustvo prenose ostalima u zajednici, poručio je izvršni direktor Vladimir Čađenović. On je danas uručio novčane vaučere pobjednicima konkursa “Energija podvučeno zelenom”

Foto: CEDIS

“Projektom smo željeli da damo vjetar u leđa školama i zajednici u cjelini u njihovim naporima da utiču na svijest učenika, nastavnika i javnosti o značaju životne sredine. Impozantan broj škola koje su učestvovale sa svojim projekatima svjedoči da smo u tome i više nego uspjeli”, naveo je Čađenović.

U CEDIS su, kako je istakao, odlučni u nastojanju da upravljanje uticajima na okolinu bude sastavni dio njihovog poslovanja.

“Osim toga, projektom ‘Energija podvučeno zelenom’, naša kompanija je i simbolično, na 30. godišnjicu od donošenja Deklaracije o proglašenju Crne Gore za ekološku državu, dala podršku tom opredjeljenju naše države i njenom ekološkom putu”, dodao je Čađenović.

Cilj je, kako je istakao, da mlade, koji su pokretači svih dobrih energija u jednom društvu, ovim projektom podstaknu da razmišljaju ekološki i to svoje iskustvo prenose ostalima u zajednici.

“Tako stvaramo jednu moćnu armiju onih koji će čuvati i štititi prirodno bogastvo naše države”, kazao je Čađenović.

Prema njegovim riječima, očekuju da će uskoro imati priliku da vide završene projekte koji će biti primjer i podstrek i ostalima da što predanije i studioznije rade na unapređenju i razvijanju ideja iz oblasti ekologije.

“Kako bi Crna Gora bila još ljepše i sigurnije mjesto za ostvarivanje svih životnih i poslovnih ciljeva”, naglasio je Čađenović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad