Politika

Carević: Liješević nema saglasnost za novogodišnji program

Kao predsjednik Skupštine Turističke organizacije, zbog svega što sam naveo, ovom prilikom želim jasno da saopštim da nemate saglasnost osnivača odnosno Opštine Budva za organizaciju novogodišnjeg programa

Foto: Kurir

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević upozorio je direktoricu Turističke organizacije Opštine Budva Maju Liješević da za organizaciju novogodišnjeg programa nije dobila saglasnost Opštine Budva kao osnivača, te da je na taj način prekoračila ovlašćenja direktora organizacije jer nije dobila saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača, kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu.

To piše u dopisu koji je Carević ko predsjednik Skupštine TO Budva uputio Liješević, a u koji su Vijesti imale uvid.

Liješević je juče saopštila da će na Trgu ispred Starog grada glavne zvijezde bogatog novogodšnjeg programa biti Lepa Brena i Zlatko Stipišić Gibonni, te najavila više pojedinosti na konferenciji za novinare zakazanoj za danas u podne.
Prošlog petka održana je sjednica Skupštine TOB kojom je predsjedavao Carević, a na kojoj je izabran novi Izvršni i nadzorni odbor.

Liješević, koja je bojkotovla zasjedanje i odbila da ovjeri dokumentaciju, optužena je za kršenje radne obaveze i zloupotrebu službenog položaja.

U dopisu koji joj je uputio, Carević ocjenjuje neprimjerenim da ga kao predsjednika Opštine koji po sili zakona vrši funkciju predsjednika Skupštine Turističke organizacije, Liješević dopisom obavještava sa sadržajem i izabranim izvođačima za novogodišnji program.

„S obzirom da ste odbili da učestvujete u organizaciji konstitutivne sjednice V saziva Skupštine Turističke organizacije i time izvršili grupu povredu svojih radnih obaveza i da ste umjesto da uzmete učešće na sjednici posegnuli za pokušajem manipulacije u sredstvima javnog informisanja da je zakonitost sjednice upitna, smatram da od trenutka izbora novih organa upravljanja nemate legitimitet da rukovodite radom Turističke organizacije Budva. Dužan sam da Vas ovom prilikom upozorim da za organizaciju novogodišnjeg programa niste dobili prethodnu saglasnost Opštine Budva koja je osnivač Turističke organizacije Budva. Takođe, po istom osnovu ste prekoračili ovlašćenja direktora organizacije jer niste dobili saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu“, navodi Carević.

Carević, kako navodi u dopisu, smatra nemogućim da Liješević nije poznata dugogodišnja praksa da Opština i Turistička organizacija svake godine formiraju Organizacioni odbor za proslavu novogodišnjih praznika, a koji ove godine još uvijek nije formiran jer je Opština, iako stoprocentni osnivač, upravo od strane TO Budva iskjučena iz procesa organizacije novogodišnjeg programa.

„Posebno degutantnim smatram to što ste umjesto da prvenstveno upoznate predsjednika opštine sa potencijalnim izborom izvođača, o čemu u krajnjem mora postojati usaglašen dogovor, medijima dostavili informacije o tome, zbog čega sam se kao predsjednik organizacije, umjesto od Vas lično, sa istim upoznao iz novinskih tekstova. Kao predsjednik Skupštine Turističke organizacije, zbog svega što sam naveo, ovom prilikom želim jasno da saopštim da nemate saglasnost osnivača odnosno Opštine Budva za organizaciju novogodišnjeg programa. Imajući u vidu da ste zloupotrijebili i prekoračili svoja ovlašćenja, a samim tim i nanijeli štetu Turističkoj organizaciji Budve i opštini kao osnivaču, organizaciju novogodišnjeg programa će preuzeti novoimenovani izvršni odbor koji će u narednim danima preispitati i Vaše djelovanje u svijetlu poslednjih dešavanja i odrediti se po ovim pitanjima“, poručio je Carević, prenose Vijesti.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad