Srbija

Čanak opet provocira: Objavio sliku sa raketom „džavelin“ i poručio da će mnogo toga da se menja

Foto: Printscreen

Politički penzioner Nenad Čanak, čija je partija posle više od dve decenije ispala iz pokrajinskog parlamenta, ponovo bi da se bavi politikom, pa pokušava da u centar pažnje javnosti dođe, kao i obično – provocirajući.

Čanak je ovaj put pomislio da je odluka Stejt departmenta da odobri potencijalnu prodaju 246 raketa „džavelin“ Prištini, idealna prilika da i on izloži neko svoje političko smatranje.

„Imao sam u Ukrajini priliku da vidim kako izgleda tenk posle susreta sa džavelinom. A imao priliku i da naučim kako se rukuje njome. Obuka za korišćenje se može obaviti za pola sata. Ako (kada?) u Prištinu stignu džavelini, mnogo toga se trenutno menja“, konstatovao je Čanak, u pauzi između lomljenja slavskog kolača sa nadrisveštenicima nekanonske crnogorske crkve, i pisanja i retvitovanja rathohučkaških tvitova punih mržnje prema Srbima.

Foto: Printskrin

Čanak je, inače, još u prvim mesecima specijalne vojne operacije u Ukrajini, otrčao u Kijev, kako bi se „lično uverio šta se tamo događa“.

Očigledno da je, ipak, Čanak više vremena proveo u Ukrajini slikajući se sa eksponatima kao prosečan turista, nego informišući se o toku sukoba – jer da se u Kijevu malo bolje raspitao oko stanja na frontu, saznao bi da tamošnjoj vojsci „džavelini“ nisu mnogo pomogli i da je konntraofanziva u kojoj su ovi projektili obilato korišćeni, uveliko na izdisaju.

To bi, možda mogao da prenese i svojim prijateljima sa Kosmeta, koji sebe predstavljaju kao tamošnje lidere, a koji su mu nedavno bili domaćini.

Jer Čanak je pre nekoliko meseci bio gost takozvanog prištinskog gradonačelnika Preparima Rame, koji ga je, nakon što su se izgrlili, predstavio kao „pristalicu naše države“, odnosno lažne države Kosovo.

Kakve to zloslutne poruke šalje Čanak navodeći da će „džavelini“ promeniti mnogo toga, nije najjasnije, ali je, poznajući Čankove metode jasno, da Srbima verovatno ne misli ništa dobro, prenosi RT Balkan.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad