Svijet

Broj poginulih u napadu na Krokus porastao na 140

Foto: www.globallookpress.com © Artem Priakhin/Keystone Press Agency

Još četiri žrtve i dalje su u izuzetno teškom stanju, 19 pacijenata, među kojima troje dece, je u teškom stanju, a 34 ranjena su u srednje teškom stanju, saopštio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško

Jedna od žrtava u Krokusu, koja je bila u izuzetno teškom stanju, preminula je, saopštio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

“Lekari su učinili sve što su mogli”, kazao je Muraško.

Kako je u ponedeljak saopštio šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, tada je na spisku poginulih bilo 139 ljudi. Dakle, broj žrtava je sada dostigao 140.

Muraško je dodao da su još četiri žrtve i dalje u izuzetno teškom stanju, a 19 pacijenata, među kojima je i troje dece, dok u teškom stanju, dok su 34 ranjena u srednje teškom stanju.

“Još 23 žrtve završavaju sa bolničkim lečenjem i spremaju se za otpuštanje”, dodao je Muraško.

Osim toga, on je pojasnio da je, prema operativnim podacima, 205 žrtava dobilo ambulantnu negu.

Podsetimo, sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da Ukrajina stoji iza terorističkog napada na “Krokus siti hol” kod Moskve. Ovo je potvrdio i FSB, koji je saopštio da je obaveštajna služba Ukrajine povezana sa onim što se desilo u tržnom centru.

Kremlj je, s druge strane, danas poslao nešto neutralniju poruku, saopštivši da se čekaju rezultati istrage, dok je predsednik Rusije Vladimir Putin ovih dana poručio da je napad izveden rukama radikalnih islamista. Ipak, dodao je zatim da Moskvu zanima ko je naručio napad. 

Istraga je i dalje u toku.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad