Srbija

Brnabić: Uspješna za godina za Srbiju i Beograd

Predsednica Vlade Republike Srbije i poverenica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Ana Brnabić, izjavila je da je 2021. godina bila teška i puna izazova, ali da je privodimo kraju kao pobednici.

Foto: Kurir

“Imamo fenomenalne rezultate na koje sam izuzetno ponosna kao predsednica Vlade i kao članica Srpske napredne stranke koja je stožer svega što se radi u Srbiji”, istakla je Brnabić prisustvujući akciji novogodišnje podele paketića u Sporstkom centru Banjica, koju je organizovala Srpska napredna stranka za svoje članove i simpatizere.

Brnabić kaže da će ova godina ostati zapamćena u istoriji Srbije kao godina u kojoj se gradilo 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica u jednom trenutku.

“Ostaće upamćena i kao godina privrednog rasta i brzog oporavka u odnosu na 2020. godinu koju je obeležila pandemija korona virusa. Imaćemo rast veći od sedam odsto, a prosečna plata preći će 600 evra”, navela je Brnabić.

Brnabić je podsjetila da je početak ove godine u Beogradu obilježilo otvaranje spomenika Stefanu Nemanji 20. januara, a na kraju godine počela je izgradnja metroa.

Brnabić je istakla da je u prestonici pokrenut i jedan projekat od velikog značaja za kulturu.

“Slobodan Jovanović je jednom rekao da srpski narod u svijetu može da se takmiči samo kao kulturna sila. Mi smo ove godine usvojili master plan u Beogradu za Fakultet muzičke umjetnosti i posle osam decenija, taj fakultet koji je izuzetno važan i koji je iznjedrio velikane srpske muzičke scene, dobiće svoju zgradu”, naglasila je Brnabić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad