Politika

Brnabić se izvinila: Nedimović često krši dress kod

To što je premijera Zdravka Krivokapića juče na aerodromu u Beogradu dočekao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te zemlje Branislav Nedimović, u farmerkama, bez kravate, za premijerku Srbije Anu Brnabić nije zla namjera.

Foto: Kurir

“Moja greška je što je premijera trebao da dočeka ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. On se zadržao u Atini, nije mogao da sleti na vrijeme. Zato smo odredili gospodina Nedimovića, koji je i potpresjednik Vlade. On često prekrši dres-kod. To nije nešto što je njemu važno. Razumijem protokole, ali ponekad morate da razumijete individualne lične prefernece ljudi. Šalili smo se da je za uobičajeni dres kod Nedimovića on juče bio i sređen”, kazala je Brnabić.

Ističe da nije bilo nikakve zle namjere.

“Ja se još jednom izvinjavam. Moja je greška. Prekršen je dres kod”, navela je Brnabić.

Ona je istakla da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikome nije poklonio toliko pažnje kao premijeru Crne Gore.

“Vučić je, čim je sletio iz Glazgova, došao na večeru da pozdravi i poželi dobrodošlicu Krivokapiću. Večeras će biti još jedna večera. To je mnogo veći tretman nego što je imao bilo ko, a što govori o tretmanu i odnosu Srbije prema Crnoj Gori, i govori više od dres koda ministra Nedimovića. Nedimović je bio veoma zadovoljan i srećan što je mogao da dočeka premijera Crne Gore i to je učinio srdačno. Ljudi koji pričaju da je s nekom namjerom prekršen dres kod našli bi i nešto drugo da zamjere. Ono što je uradio predsjednik Vučić je suština. Takav tretman nije imao nijedan drugi zvaničnik”, podvukla je ona.

Krivokapić ističe da je Nedimović bio izuzetno srdačan.

“U dijelu tehničkog prijema nisam se obazirao kako ko izgleda. Znam da to možda u diplomatskom i protokolarnom može da predstavlja poruku. Ali riječi i srdačna dobrodošlica više govore o tome da li je neko bio u farmerkama ili ne”, istakao je Krivokapić.

(CDM)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad