Vijesti

Brnabić sa Bocan- Harčenkom: Srbiji uručen poziv na Međunarodnom eksportnom forumu u Moskvi

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države, partnerstvu i saradnji na zajedničkim projektima.

Foto: Kurir

Bocan Harčenko uručio je predsednici vlade poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu, koji se 10. decembra održava u Moskvi.

On je istakao da će ovogodišnji Forum, na kojem će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.

Premijerka je zahvalila na pozivu za učešće na ovoj važnoj međunarodnoj platformi i istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju, kako ekonomskih, tako i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednom od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ambasador Rusije obavestio je predsednicu vlade da je Rusija započela korišćenje nove vakcine protiv virusa COVID-19 – Sputnjik Lajt u cilju što efikasnije borbe protiv virusa.

U svetlu predstojeće posete Moskvi, predsednica vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad