Srbija

Brnabić: Mislim da je Vučić uspio da otkloni opasnost od uvođenja sankcija Srbiji

Foto: Borba

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas za TV PINK, da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Evropske političke zajednice u Granadi uspeo da otkloni opasnost od donošenja odluke o uvođenju sankcija Srbiji, o čemu je bilo riječi u međunarodnoj zajednici nakon incidenta u Banjskoj 24. septembra.

„Predsjednik je imao veliki broj sastanaka tamo sa mnogo zvaničnika i razgovarali smo jutros oko pola jedan kada je završio. Želela sam da mu pružim podršku jer čak nisam ni sigurna da li u potpunosti razumijem ogroman teret koji je preuzeo na sebe kako bi zaštitio Srbiju i srpski narod na KiM. Mislim da je uspio da otkloni neposrednu opasnost od uvođenja sankcija, ali ne mogu da govorim o detaljima“, rekla je premijerka.

Istakla je da je od incidenta u Banjskoj pokrenuta lavina dezinformacija iz Prištine, a da je predsjednik svojom pribranošću uspio da to zaustavi.

„Lavina dezonformacija od strane Prištine kako bi se Srbija napala i ta tragedija iskoristila za uvođenje sankcija Srbiji i predsjedniku. On je uspio nevjerovatnim napornim radom i fokusirano, i u tim najtežim trenucima pribrano i bez očajavanja da nastavi da radi. Rekla bih da je uspio da zaustavi lavinu dezinformacija i stabilizuje situaciju“, rekla je Brnabić.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad