Svijet

Britanski premijer Boris Džonson priznao da konzumira marihuanu i kokain

Nadležni organi u Velikoj Britaniji kaznili su Borisa Džonsona zbog kršenja Kovid zakona u Dauning stritu, mjestu gdje živi i radi britanski premijer, s obzirom na činjenicu da su se na toj lokaciji održavale proslave dok su u cijeloj zemlji na snazi bile restriktivne mjere protiv koronavirusa. Međutim, to nije jedina kontroverzna situacija koja se vezuje za Džonsona, budući da su nedaleko od njegovog kabineta pronađeni tragovi kokaina, a da je prilikom jednog intervjua priznao da je konzumirao tu nelegalnu supstancu, prenosi „nportal”.

Foto: Borba

Krajem prethodne godine londonski mediji su objavili vijest u kojoj se navodi da su na mnogim mjestima u parlamentu pronađeni tragovi kokaina.

Među 11 pomenutih lokacija, na kojima su preko testova za registrovanje droge utrvrđeni tragovi nelegalne supstance, nalazi se i toalet koji je u neposrednoj blizini Džonsonove kancelarije.

Da pomenuti incident bude još senzacionalniji doprinosi to što je britanski premijer u intervjuu 2007. godine priznao kako je jednom prilikom konzumirao kokain.

Probao sam to na fakultetu i sjećam se toga. Nisam osjetio nikakav psihoaktivni ili bilo koji drugi efekat”, rekao je prije 15 godina Džonson za britanski Dži-Kju magazin.

U daljem razgovoru sadašnji britanski premijer je istakao kako ima i iskustva sa uživanjem marihuane.

Sa tim sam imao susreta u periodu prije fakulteta” naveo je Džonson, dodajući da je smiješno to što je konzumaciju znatno smanjio na univerzitetu.

Džonson je tada rekao kako je u vezi marihuane bio dosta liberalan, ali da se ona dosta razlikovala u periodu kada ju je koristio i u vremenu kada je davao ovaj intervjuu (2007. godine). Bivši gradonačelnik Londona je napomenuo da je droga izrazito loša stvar i da ne želi da njegova djeca to probaju.

Na pitanje novinara Pirsa Morgana da li bi i sada (u periodu kada je rađen intervju) koristio drogu, sadašnji britanski premijer je odgovorio da ima dovoljno jake „droge” u svom sistemu – adrenalin i tako dalje.

Boris Džonson je 2019. godine postao premijer Velike Britanije

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad