Vijesti

Brđanin čestitao završenim polaznicima Policijske akademije: “Izgradite besprekornu i uspješnu karijeru”

Direktora Uprave policije Zorana Brđanina povodom završetka školovanja XIII generacije polaznika Obrazovnog programa za zanimanje policajac održao je govor:

Br]anin
Foto: Borba

-Čini mi veliku čast i zadovoljstvo što prisustvujem završetku školovanja i promociji XIII generacije polaznika Obrazovnog programa za zanimanje policajac.Generacije koja danas okončava jednu i započinjete sasvim novu fazu edukacije, koja će trajati tokom cijele policijske karijere. Vaša dalja edukacija predstavlja jedan od naših prioriteta i preduslov za efikasno djelovanje policije i realizaciju nadležnosti utvrđenih Ustavom i zakonima. Pouzdan partner u sprovođenju ove aktivnosti nam je Policijska akademija, čijim rukovodiocima i stručnom kadru dugujemo posebnu zahvalnost, kao i drugim relevantnim domaćim i inostranim subjektima i institucijama. Predano radimo na snaženju policijske organizacije, koju dalje unapređujemo i kroz otvorenost da implementiramo standarde, iskustava i dobre prakse: Europol-a, Interpol-a, SELEC-a, SEPCA-e. Naša saradnja sa bezbjednosnim službama u regionu i svijetu u kontinuitetu raste.

Poštovane mlade kolege, Siguran sam da ćete se svakodnevno zalagati i biti predani u misiji zaštite i služenja interesima naših građana. Takođe sam uvjeren da ćete promovisati doktrinu policijskog rada i njenu humanu dimenziju i jačati povjerenje građana u policiju i pravnu državu, i iznad svega da ćete biti pouzdani zaštitnici sloboda i sigurnosti građana. Zaštita ugleda, profesionalizam i nediskriminacija moraju biti misija u vašem građanskom i policijskom postupanju u kojem ćete braniti svoje profesionalne i interese službe – istovremeno štiteći građane.

U obavljanju policijskih poslova ćete pored vaših profesionalnih znanja i vještina unosite i vašu ličnu i opštu kulturu, koja se temelji na bogatstvu naših kulturoloških, etničkih, vjerskih, jezičkih i drugih različitosti i identiteta, što su vrijednosti crnogorskog multikulturalnog i građanskog društva

Govorim o opredjeljenju i nastojanju crnogorske države da se, kao građansko društvo svrstamo u red država koje, kroz demokratsku tradiciju, njeguju i unapređuju bezbjednosnu kulturu. U tim nastojanjima ćete imati neophodnu podršku i pomoć starješina i starijih kolega. I nemojte oklijevati da pokažete strpljenje u radu: ,,Strpljenje je gorko, ali su mu plodovi slatki” (Aristotel).

Mlade kolege, Čestitam vam na uspješnom završetku školovanja na Policijskoj akademiji. Stečena znanja će vam, siguran sam u to, omogućiti da profesionalno obavljate policijske poslove i zadatke i da se afirmišete.  Na takav način ćete dati doprinos daljem razvoju i progresu crnogorske policijske organizacije, koja je u regionu i šire prepoznata kao pouzdan i povjerljiv partner. Vaš podsticaj u budućem radu treba da budu: visoka vrijednosna mjerila prema službi, profesionalno postupanje, poštovanje zakona i poštovanje građana.

U ovom stroju danas vjerovatno stoje budući načelnici odjeljenja i centara bezbjednosti, kao i pomoćnici direktora, a kako praksa pokazuje, vrlo je moguće da će upravo neko od vas u budućnosti rukovoditi crnogorskom policijom.Stoga budite svjesni potencijala s kojim raspolažete i odgovornosti koju imate prema građanima, društvu i državi Crnoj Gori.Moja lična poruka vama, šta god vas bude čekalo u službi, biće tu lijepih ali i teških momenata, ovi teški ne smiju da vas obeshrabre ovi lijepi treba da vam budu podstrek.

Izgradite besprekornu i uspješnu karijeru- poručio je Brđanin.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad