Svijet

Brazil saziva hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN nakon napada na Izrael

Foto: canva stock

Brazil, koji je ovog mjeseca preuzeo rotirajuće predsjedavanje Savjetom bezbjednosti UN, osudio je napade i izrazio solidarnost sa narodom Izraela

Brazilsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će sazvati hitan sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija nakon današnjih napada na Izrael.

Brazil, koji je ovog mjeseca preuzeo rotirajuće predsjedavanje Savjetom bezbjednosti UN, osudio je napade i izrazio solidarnost sa narodom Izraela, prenosi Rojters.

U saopštenju Ministarstva potvrđena je posvećenost ‘‘rješenju s dvije države‘‘ – Palestinom i Izraelom koji koegzistiraju unutar obostrano dogovorenih i međunarodno priznatih granica, prenosi Tanjug.

Ranije danas je Malta, jedna od 10 nestalnih članica Savjeta bezbjednosti UN, pozvala da se SBUN sastane iza zatvorenih vrata.

Broj Izraelaca koji su poginuli u napadu Hamasa porastao je na 100, dok mediji javljaju da je oko 800 njih ranjeno. Palestinske vlasti navode da je u napadima ubijeno 198 Palestinaca.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se jutros u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas, nakon raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad