Portal ODBRANA

Politika

Bratski zagrljaj Dajkovića i Dodika u Banja Luci

Predsjednik Slobodne Crne Gore odazvao se pozivu predsjednika Ujedinjene Srpske dr Nenada Stevandića da govori na svečanom dijelu Skupštine te političke partije. Skupu su, pored nekoliko hiljada građana, prisustvovali gosti iz regiona, ali i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik. Dajkovićev govor dostavljamo integralno:

“Odazvao sam se pozivu braće iz Banja Luke, ne kao mladi političar, nego kao mladi Srbin iz Crne Gore. Da kazem hvala što čuvate našu Republiku Srpsku koja je za nas u Crnoj Gori jednako svetilište kao Kosovo i Metohija: Krvlju natopljena, životima odbranjena, ljubavlju sačuvana.

U Crnoj Gori nas Srbe često napadaju kad idemo u Banja Luku i Beograd. A gdje da idem? U Brisel i Vašington? Da se molimo po hodnicima hoće li nas primiti treći sekretar nekog zamjenika? Ne pada mi na pamet. Idemo kod braće i uvijek ćemo ići kod braće!

Isti oni koji nas napadaju da stvaramo “srpski svijet” time što pričamo istim jezikom i dijelimo krv predaka, ćute na činjenicu da nam se albanski svijet, ili preciznije, Velika Albanija stvorila pred očima. Otuda imate Premijera Albanca na čelu lažne države Kosovo. Premijera Albanca u Albaniji. Albanca u vrhu makedonske vlasti i Albanca na čelu Crne Gore.

Ipak, ne mogu nam ništa. Dok smo ujedinjeni, složni, odlučni da poštujemo tuđe, a ne damo naše – naša kuca je mirna. I da vam na kraju kažem nešto dragi prijatelji: Srećan smo mi narod. Srećan jer imamo tri ognjišta i tri kuće. Ognjište u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji.

Nek je vječan srpski narod, ma gdje bio. Ne može ti ništa niko, živjela Srpska Republiko!” – Zaključio je Dajković.

Medijski tim Slobodne Crne Gore

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad