Politika

Bratić poslanici Vuković: Hvala joj što moj srpski narod smatra velikim i slavnim

Hvala joj što moj srpski narod smatra velikim i slavnim, jer moj srpski narod jeste veliki i slavan, i jeste dio Crne Gore, bez kojeg Crne Gore ne može da bude, kao i bez drugih naroda koji čine njen multinacionalni, multietnički i multikonfesionalni karakter, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, odgovarajući u Skupštini na pitanje poslanice DPS-a Aleksandre Vuković.

Foto: Vlada Crne Gore

“Ja jesam oduvijek za sekularnu državu, za odvojenost crkve i države”.

Prethodno, poslanica Vuković je istakla da smatra da su jedan od najvećih problema koji su nastali dolaskom Vlade Zdravka Krivokapića “uvođenje tzv. srpskog sveta na dvjeri Crne Gore”.

Ona je i demnatovala pojedine medije, koji nju i njene kolege iz DPS-a predstavljaju kao ljude koji ne podržavaju srpstvo, srpski jezik i kulturu, pa je kazala sljedeće.

“Zauvijek će srpstvo biti sastavni dio identiteta, one dobre tradicije. Uvijek će građanska Crna Gora funkcionisati samo ako Srbi kao narod budu ravnosušni drugim narodima u Crnoj Gori. Ono što je sunovratno i strašno jeste – srpski svet. To je stvarno sve ono pokondireno, palanačko, mrziteljsko, i stalno pribježište kočinih zadribandi, koji su nanosili neprocjenjivu štetu slavnom srpskom narodu. Srpski svet je ubica modernosti, progresa i otvorenosti duha, i to je anti-srpski sajam jeftinih i iznođenih mišljenja i ideologija”, dodala je između ostalog Vuković.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad