Vijesti

Bratić: Crnogorski sportski savez broji mnogo manji broj sportskih društava, u odnosu na broj škola u Crnoj Gori

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i državna sekretarka MPNKS Milica Kadović u Palati Srbije u Beogradu, sastale su se sa ministrom omladine i sporta Srbije Vanjom Udovičićem.

Foto: Borba.me

– Tema sastanka bili su razmjena iskustava u prevazilaženju različitih izazova sa kojima se mladi, posebno u djelu prihvatanja vakcinacije, kvaliteta provođenja slobodnog vremena i obrazovnog ciklusa susreću, s jedne strane, kao i sportisti i organizatori velikih sportskih takmičenja, s druge strane. Sistemi sporta i omladine su od vitalnog značaja za svako društvo i izuzetno je važna institucionalna razmjena iskustava i znanja u vremenima pandemije u ovim oblastima, s ciljem pronalaženja optimalnih rešenja za funkcionisanje i omladinskog i sportskog sektora- saopšteno je iz Ministarstva.

Pored toga, ministri su istakli i poseban značaj i potencijal koji sport i mladi imaju za osnaživanje prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore, za čiju optimalizaciju su dogovorili i konkretne modalitete buduće saradnje dve države u obje oblasti, uz direktno i institucionalno iniciranje programa i projekata koji to imaju za cilj.

Bratić je izrazila ogromno zadovoljstvo i punu podršku budućoj saradnji dvije zemlje, posebno u okviru školskog sporta, kroz koji bi animirali djecu koja nisu u sistemu sporta i u klubovima, da imaju što više sportskih aktivnosti.

– Crnogorski sportski savez broji mnogo manji broj sportskih društava, u odnosu na broj škola u Crnoj Gori. Mi smo ove godine pokušali da animiramo profesore fizičkog vaspitanja da osnuju školska sportska društva, prevashodno zbog situacije sa covid virusom i da negdje taj školski sportski savez postigne više rezultata. Sada sa novim direktorom Uprave za sport i mlade dr Markom Begovićem ćemo pokušati da uključimo saveze jer mnogi klubovi koriste školske kapacitete za sebe. Nadam se da ćemo već na proljeće, kada je koliko sam upoznata raspust u Srbiji, moći da ugostimo neka školska sportska društva iz Srbije i tako započnemo popularizaciju školskog sporta u Crnoj Gori- zaključila je Bratić.

(Dan)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad