Politika

Bošnjak: Zdravstveni radnici i univerzitetski profesori nisu cijenjeni u ovom društvu

Sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje prekinuta je ranije danas zbog održavanja sjenice Skupštine Crne Gore.

Foto: Skupština Crne gore

Na dnevnom redu sjednice Odbora bilo je predstavljanje Predloga zakona o dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je podnijela potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Zdravstveni radnici i univerzitetski profesori nisu cijenjeni od ovog društva, makar ne kroz ovo što znače njihove zarade, poručila je Bošnjak.

“Na kraju redovni profesor ima platu kao neki šalterski radnik u banci. Ja mislim da država to smije da dozvoli. Isto važi i za ljekare. Mislim da u ovim bolje snabdjevenim buticima imaju bolju platu nego ljekar koji je završio Medicinski fakultet i možda još i specijalizirao”, kazala je ona u predstavljanju Predloga zakona.

Na sjednicu su bili pozvani i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, zdravlja Jelena Borovinić Bojović i prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković kazao je da njihov nedolazak na sjednicu predstavlja “jedan ignorantski odnos”.

“Smatram da su im puna usta priče i o zdravstvu, o zdravstvenim radnicima i o poboljšanju njihovih uslova rada i materijalnih izdataka. Međutim, ono što imamo na djelu, iz odbora na odbor, potpuno je jedan ignorantski stav”, ocijenio je on.

Predsjednik Odbora Srđan Pavićević kazao je da je “sa ljudskog aspekta možda neophodno da budu tu, međutim, u pravno-formalnom smislu i poslovničkom smilu oni nisu imali obavezu, s obzirom da smo mi zainteresovani odbor”.

Dodao je da su ministri dostavili obavještenja zašto ne mogu da prisustvuju sjednici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad