Politika

Bošković širi govor mržnje u Skupštini Crne Gore na račun patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija: Isporučili ste i dostavili popa Crkve Srbije na Cetinje

Nastavak četvrte sjednice drugog redovnog zasijedanja obilježila je žustra rasprava, prije svega između poslanika DPS-a Predraga Boškovića i aktuelne ministarke odbrane Olivere Injac.

Foto: printscreen

Usljed rasprave bivši ministar odbrane Bošković je uvrijedio velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve.

“Očigledno je da jedno govorite a da drugo radite. Da sam uništio Vojsku, sud mogu dati pripadnici Vojske a da u tom odnosu vas i mene nećete dobro proći. Za četiri godine je značajno obnovljen i značajno unaprijeđeni kapaciteti Vojske. Da nije bilo prethodnog menadžmenta ne biste mogli popa Crkve Srbije na onaj način dostaviti i isporučiti i ustoličili na Cetinju”, dodao je Bošković, zanemarujući, pritom, da je svojevremeno od iste te SPC odlikovan ordenom kojeg je, isto tako, u trenutku veličanstvenih litija, vratio Crkvi.

Ovakve nepristojne kvalifikacije izazvale su reakcije potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak koja je istakla da je neprihvatljivo da Bošković tako govori jer je to uvredljivo.

Takođe, reagovao je i poslanik Demokrata Momo Koprivica koji je istakao da sveštenici, kao živi ljudi, ne mogu da budu isporučeni ili dostavljeni, da oni nisu objekat, nego subjekat i ličnosti, te da je takav govor poslanika Boškovića nedostojan i etičkog kodeksa naroda i Skupštine Crne Gore.

(IN4S)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad