Vijesti

Borovinić Bojović u posjeti barskoj bolnici: Pojačaćemo kadrovske kapacitete, uskoro stiže skener, pokretni rendgen aparat i ultrazvuk za porodilište

Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović sa saradnicima, obišla je danas Opštu bolnicu u Baru i obavila razgovor sa menadžmentom kao i sa načelnicima svih odjeljenja u cilju otklanjanja izazova sa kojima se suočava ustanova, sa posebnim akcentom na poboljšanje uslova za pružanje zdravstvene zaštite stanovnicima ove južne oblasti.

Foto: Kurir

Tokom posjete ministarka je najavila nabavku savremene dijagnostičke opreme u OB Bar, ali i rješavanje kadrovskih problema.

”Postoji niz tehničkih problema koje ćemo relativno brzo i lako riješiti u doglednom vremenskom periodu, a odnose se na nedostatak odgovarajućih dijagnostičkih sredstava. Takođe, hoću da napomenem da uskoro očekujemo dolazak skenera u barsku bolnicu. Sledeće nedelje biće dopremljen pokretni rendgen aparat u barsku bolnicu, očekuje se pristizanje donacije ultrazvuka za porodilište i još dosta toga o čemu ćemo u narednom periodu blagovremeno obavijestiti javnost.

Takođe,ono o čemu smo detaljno razgovarali su kadrovski problemi. Raspolažemo sa određenim brojem ljekara. Pojedina odjeljenja ćemo morati da pojačamo ukoliko nam to mogućnosti budu dozvoljavale sa ljekarima koji ćeiz drugih ustanova pomoći barsku bolnicu i rezultate ovog današnjeg sastanka očekujemo veoma brzo.” poručila je dr Borovinić Bojović.

Ministarka je kazala i kako je tokom susreta postignut visok stepen saglasnosti o dodatnom ulaganju potencijala u dobar odnos sa pacijentima te su u tom smislu, kako je rekla, definisane konkretne aktivnosti koje će biti sprovedene do kraja godine.

Direktor OB Bar, dr Igor Karišik zahvalio je ministarki na posjeti i zalaganju za zajedničkim djelovanjem, ali i izrazio posebnu zahvalnost svim donatorima koji, kako je kazao, u kontinuitetu svojim društveno odgovornim angažovanjem pomažu bolnicu u Baru .

”Mislim da smo imali jednu kvalitetnu posjetu i sadržajne razgovore koji će doprinijeti da i dalje unaprijedimo rad naše ustanove. Takođe ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim donatorima bolnice ” kazao je dr Karišik.

Privrednik iz Bara i jedan od donatora barske bolnice, Goran Đurović, kazao je da je kompanija na čijem je čelu prepoznala potrebu za zajedničkim zalaganjem i pomoći zdravstvenim radnicima koji su u vremenu COVID krize posebno angažovani.

”Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu istim tempom da idemo, da će, ne samo kompanija Cerovo nego ovom prilikom moram i da pomenem brojne privrednike grada Bara i da se zahvalim svim mojim kolegama koji su dali značajan doprinos za našu bolnicu, dali brojne donacije i siguran sam da će svi privrednici grada Bara i u narednom periodu pomoći našu bolnicu jer ovu su teška vremena, i dalje živimo u COVID krizi i svaka pomoć je itekako potrebna” naglasio je Đurović.

Tokom radne posjete Baru, ministarka je obišla i Dom zdravlja, gdje je v.d. direktora Vuk Vujović upoznao sa funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, s posebnim osvrtom na tretman COVID pacijenata.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad