Društvo

Bogdanović najavio: Demokrate neće glasati za vraćanje radne nedjelje

Demokratska Crna Gora neće glasati za izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, koje predviđaju ukidanje neradne nedjelje, poručio je predsjednik Kluba poslanika te partije Boris Bogdanović.

Foto: Borba

“Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti”, poručio je Bogdanović.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio je ranije danas na  Tviteru da se njegova politička organizacija zalaže da nedjelja i dalje bude neradni dan za zaposlene u trgovini.

“Odluka o zadržavanju ili ukidanju neradne nedjelje ne zavisi od onih koji mijenjaju svoje stavove u zavisnoti od političkih potreba i izbornoh kampanja, pa su ranije bili za ukidanje, a sada navodno protiv ukidanja, već isključivo od poslanika aktuelnog saziva Skupštine, jer je predlogom koji smo čuli predviđeno da se izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini usvoje najkasnije u maju, kako bi se isti mogao primjenjivati od 1. juna i nastupajuće turističke sezone”, kazao je Bogdanović.

On ističe da Demokrate u odnosu na navedeno pitanje ostaju principijelni i dosljedni.

“Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti”, kazao je Bogdanović.

Neradna nedjelja više nikada, kako kaže on, neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate.

“Nedjelja je u kulturnom i tradicionalnom smislu više od neradne nedjelje. Nadamo se da će se jednoga dana uspostaviti društveni konsenzus o važnosti odmora i slobodnog vremena, te da će se svi složiti da nedjelja treba ostati dan posvećen porodici, kulturi, tradiciji, zajedničkom odmoru i druženju s najbližima”, poručio je Bogdanović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad