Politika

Bivši norveški oficir: Prijetili su mi zbog priča o srpskim žrtvama; pucao sam na Albance štiteći Srbe i Gračanicu

Bivši norveški oficir i istoričar Knut Flovik Toresen, otvoreno je govorio o svemu onome što je kao član mirovne misije svoje zemlje doživeo na našim prostorima, otkrivši kakvu kampanju Zapad vodi protiv srpskog naroda.

Foto: Kurir

Mislim da je većina norveških vojnika, koji su bili na Balkanu i ne samo na Kosovu, došla kući sa drugačijim stavom od onoga što je predstavljeno u medijima kod kuće. Malo je onih koji žele da trpe neprijatnost da o tome govore u javnosti. Na Kosovu je bilo mnogo incidenata, a sve sa ciljem da se Srbi proteraju. Mnogi događaji bili su prikriveni, a u zapadnom delu sveta Kosovo je predstavljeno kao uspešno obavljena misija, kaže istoričar i norveški oficir u Misiji na Kosovu Knut Flovik Toresen, prenosi Jedinstvo.

Prema njegovim rečima, dok je služio kao oficir u mirovnim misijama norveške vojske u sastavu Kfora i Stabilizacijskih snaga (Sfora) u Bosni i Hercegovini, spoznao je koliko Zapad širi neistina o srpskom narodu.

U želji da, kako piše Jedinstvo, tu nepravdu ispravi taj hrabri oficir štitio je ugroženi srpski narod. Naglašava da je ponosan što je bio norveški 2oficir kada su 17. marta 004. godine norveški vojnici sprečili Albance da prodru preko Čaglavice u Gračanicu i spale manastir.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad