Društvo

Birala Vesnu Medenicu za predsjednicu Vrhovnog suda i sad se pravi kao da se ništa nije desilo

Nadaleko poznata predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer koja je poznata po raznim aferama, ni nakon skandala oko bivše predjsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koju je ona birala, ne želi da podnese ostavku, već se ponaša kao da se ništa nije desilo.

Foto: Univerzitet Crne Gore

Prošle godine je bila u centru pažnje zbog navodnog namještanja pitanja za ispit sudijama, ona je akcenat stavljala da je to u pitanju samo jedan student, ali mi prebacujemo akcenat na ovo „namještala“.

U emisiji „Reflektor“ jedan od sudija Ivan Vukićević je rekao da je takođe gospođa Simović Zvicer namještala dodjelu stanova sudijama, pa je tako pred kamerama podijelila ključeve, a kada su se kamere isključile oni su te ključeve morali da vrate.

Takođe Vesna Simović Zvicer je bila predmet interesovanja javnosti zbog enormnog bogatstva koje posjeduje. Pa je tako tokom prošle godine prihodovala preko 64.000 evra. Kao predsjednica Sudskog savjeta mjesečno je primala 927 evra, kao član Socijalnog savjeta 100 evra, kao član Vladinog savjeta za vladavinu prava 386 evra, kao profesor na Univerzitetu 1.278 evra mjesečno, onda kao arbitar u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova 160 evra, u Komisiji Zavoda za socijalnu i dječiju zaštitu 153 evra, a kao predsjednica Komisije za antidoping Crnogorskog olimpijskog komiteta 300 evra. Od autorskih prava knjige Komentar Zakona o radu zaradila je preko 20.000 evra, a za konsultanske usluge 4.500 evra.

Ona je tokom 2012. godine bila konsultant u Komunalnom preduzeću Cetinje gdje je radila za svog sadašnjeg muža Sašu Zvicera. Takav angažman bio je sporan jer joj je ugovor bio na 40 sati nedjeljno, a ugovor o radu na istu satnicu je imala i kao pomoćnica ministra rada i socijalnog staranja.

Zakon o državnim službenicima i namještenicima dozvoljava da oni mogu samo nakon radnog vremena, uz pisano odbrenje starješine državnog organa, obavljati poslove ili pružati usluge fizičkom ili pravnom licu, ako nije u konflitku interesa ili ako ne nadzire firmu kojoj pruža usluge.

Simović Zvicer je, kao član Sudskog savjeta, birala Vesnu Medenicu za predjsednicu Vrhovnog suda i ne pomišlja na ostavku nakon skandala u kojem je uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda.

Podsjećamo, Vesna Medenica, koju je birala Simović Zvicer, uhapšena je 18. aprila i trenutno se nalazi u pritvoru. U toku je sudski postupak.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad